Vader Perez: "Hij heeft meer sponsors dan Verstappen en Hamilton bij elkaar"

News
donderdag, 25 april 2024 om 10:00
max verstappen sergio perez pre season test bahrein 2024f1708942042
Niet Max Verstappen. Niet Lewis Hamilton. Niet Fernando Alonso. Volgens Antonio Perez, de vader van Sergio, is zijn zoon momenteel de meest gewilde coureur in de Formule 1.
Het contract van Sergio Perez bij Red Bull Racing verloopt aan het einde van dit seizoen. Er is nog steeds geen duidelijkheid voor de Mexicaan of hij een contract krijgt voor 2025. Vorig jaar leek Daniel Ricciardo een goede kandidaat voor het stoeltje bij het hoofdteam, maar de prestaties van de Australiër zijn nog niet echt om over naar huis te schrijven.
Bovendien is Perez ook een stuk consistenter bezig dan vorig seizoen, waarin hij vaak Q3 niet haalde of finishte naast het podium. Een contractverlenging lijkt momenteel dan ook echt een mogelijkheid, iets wat een stuk minder zeker was een paar maanden geleden.
Maar of de Mexicaan nu wel of geen contractverlenging krijgt bij Red Bull Racing, volgens vader Antonio Perez komt zijn zoon met zekerheid bij een ander team terecht. Hij zou momenteel namelijk de meest gewilde coureur zijn in de sport. Dat zegt hij in gesprek met Revelo.

“Checo heeft veel mogelijkheden. Hij is de meest gewilde coureur in de F1 van dit moment en bovenal heeft hij de meeste sponsors, meer dan Max en Hamilton bij elkaar opgeteld. Hij gaat nog tien jaar door. Kijk maar naar de leeftijd van Alonso.”

- Antonio Perez

Een opvallende claim

Het is geen geheim dat Perez een gulle sponsor achter zich heeft staan in de vorm van Carlos Slim, één van de rijkste personen op aarde. Of hij alleen meer geld in het laatje brengt dan Max Verstappen of Lewis Hamilton, dat is nog maar de vraag. Niet alleen hebben de wereldkampioenen persoonlijke sponsors, maar komen sponsors ook juist naar een team toe als ze een coureur hebben die week in en week uit uitzonderlijk presteert.
Dat Perez daarnaast de meest gewilde coureur van het moment is, daar kan al helemaal een groot vraagteken bij worden gezet. Recent heeft Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, nog gezegd dat elk team een contract wil aanbieden aan Verstappen en zelf bereid is om op zijn handen te staan.