Prestaties Verstappen zijn niet genoeg om deze prijs te winnen

News
dinsdag, 23 april 2024 om 11:00
max verstappen gp australie 2024f1711384741
Er zijn maar weinig F1-coureurs die de sport hebben gedomineerd zoals Max Verstappen nu doet. Toch wordt hij daarvoor niet beloond met een prestigieuze sportprijs.
19 overwinningen, het hoogste winstpercentage ooit in de Formule 1, het record verbroken van het meeste aantal overwinningen op rij, het hoogste aantal punten ooit en meer: Max Verstappen heeft in 2023 een flinke lijst opgebouwd met indrukwekkende statistieken.
Het was dan ook niet zo’n verrassing dat de wereldkampioen werd genomineerd voor Laureus World Sportsman of the Year, een prestigieuze prijs die wordt uitgereikt aan de beste sporter van het jaar. De prijs is zo prestigieus, dat hij de bijnaam ‘de Oscar van de sport’ heeft gekregen.
Maar ondanks alle records en extreme dominantie in de sport, grijpt Verstappen naast de prijs. In plaats daarvan is de award uitgereikt aan Novak Djokovic, die vorig jaar de Australian Open, French Open en US Open won en daarmee zijn totaal aantal Grand Slams op 24 bracht.

Flinke prijzenkast van Djokovic

Het is niet de eerste keer dat Djokovic er met de prijs vandoor gaat. De nieuwe prijs is alweer zijn vijfde Laureus Sportsman of the Year. Naast Verstappen versloeg de tennisser ook Lionel Messi (tweemaal Laureus-winnaar), Erling Haaland, Mondo Duplantis en Noah Lyles.
Vorig jaar werd Verstappen ook al genomineerd voor de prijs voor zijn prestaties in 2022, maar ook toen greep hij mis. Destijds ging Messi er met de eer vandoor. Het jaar daarvoor was de Nederlander wel de winnaar, na het bloedstollende seizoen tussen Verstappen en Hamilton.
Waarschijnlijk zal Verstappen niet wakker liggen van het feit dat hij niet heeft gewonnen. De F1-coureur geeft normaal niet veel om sportprijzen en heeft eerder al gezegd dat de prijs voor Beste Sportman van het Jaar naar iemand anders mag gaan. Toen hij eerder wel die titel kreeg, was hij niet in persoon aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.