Update - Next-gen-versie Cyberpunk 2077 getoond, later vandaag speelbaar

News
dinsdag, 15 februari 2022 om 16:30
cyberpunk 2077f1665048605
CD Projekt RED komt met een nieuwe stream rondom Cyberpunk 2077. Het is niet aangekondigd waar de stream precies om gaat. Het lijkt waarschijnlijk dat de next-gen versie van de game een releasedatum krijgt.

Update 2 - CD Projekt RED doet next-gen versie uit de doeken

Tijdens de livestream heeft ontwikkelaar CD Projekt RED officieel de next-gen versie van de Cyberpunk 2077 uit de doeken gedaan. Naast de grafische update voor de Xbox Series X/S en PlayStation 5, kunnen spelers met de patch ook nog andere aanpassingen verwachten. Zo gaat de skill tree op de schop, met perks die zijn verwijderd als ze niet vaak werden gebruikt en nieuwe perks om mee te experimenteren.
Door een iets te vroege tweet van Xbox Nederland is al uitgelekt dat de next-gen versie van Cyberpunk 2077 later vandaag speelbaar zal zijn. Ook zal er een gratis trial zijn voor spelers die Cyberpunk 2077 nog niet in huis hebben.

Update - Next-gen update lijkt zo goed als zeker

Toen de livestream van Cyberpunk 2077 werd aangekondigd, werd al verwacht dat het zou gaan om de aankondiging van de releasedatum voor de next-gen update. Mogelijk gaat CD Projekt RED nog een stapje verder en lanceren ze de versie voor de PlayStation 5 en Xbox Series X meteen. Cyberpunk 2077 staat nu namelijk al in de officiële lijst van games die geoptimaliseerd zijn voor de Xbox Series X/S.

Origineel bericht

Op 15 februari om 16.00 wordt er een nieuwe Cyberpunk 2077-stream uitgezonden op het Twitch-kanaal van CD Projekt RED. De studio heeft nog niet aangegeven waar deze stream over zal gaan. Twee onderwerpen lijken waarschijnlijk.
Ten eerste moet de game nog DLC krijgen. Het is mogelijk dat daar details over worden gedeeld. Ook moet er nog een versie van de game verschijnen voor PS5 en Xbox Series X|S. Een releasedatum daarvoor lijkt ook een waarschijnlijk onderwerp voor deze stream. Eerder ging het gerucht namelijk al dat deze upgrade in februari zou verschijnen. Als dat inderdaad het beoogde release window is, moet een aankondiging van de datum binnenkort gedaan worden.

Redt next-gen release Cyberpunk 2077?

Cyberpunk 2077 kwam eind 2020 uit en bracht de nodige ophef met zich mee. De game werkte slecht op de meeste platformen. Sony haalde hem zelfs uit de PlayStation Store. Dit alles terwijl CD Projekt RED de game meerdere keren had uitgesteld om hem helemaal klaar te maken voor lancering.
Sindsdien wordt er hard gewerkt om de game flink te verbeteren. CD Projekt RED hoopt namelijk dat de game op de lange termijn als succes wordt gezien. Een goed werkende next-gen versie kan daar behoorlijk bij helpen.
Dit bericht is op 15 februari 2022 bijgewerkt.

Populair Nieuws