Je hoeft de Mario Kart DLC niet te kopen om hem online te spelen

News
dinsdag, 15 februari 2022 om 17:00
mario kart 8 deluxe switch wallpaper 3f1577207458
Onlangs kwam Nintendo in een Direct met het verrassenden nieuws dat er DLC komt voor Mario Kart 8 Deluxe. In principe moet je natuurlijk betalen voor de DLC, maar het lijkt erop dat het niet strikt noodzakelijk is. Je kunt namelijk online op de nieuwe banen racen zonder ze te kopen.
Voor het einde van 2023 moet het aantal banen in Mario Kart 8 Deluxe verdubbeld zijn. Verspreid over de komende twee jaar komen er namelijk 48 banen uit voorgaande Mario Kart-game naar de Switch-titel. In moet je voor die banen de DLC kopen, of lid zijn van het Switch Online uitbreidingspakket.
Maar het lijkt erop dat dat allebei niet hoeft als je niet zo’n fervent Mario Kart-fan bent. Op Nintendo’s website staat namelijk te lezen dat spelers vanaf 18 maart van de nieuwe banen kunnen genieten in lokale of online races met vrienden, zelfs als maar één persoon toegang heeft tot de DLC. Vanaf 22 maart verschijnen de DLC-banen ook in de roulette als je online met willekeurige spelers speelt.
Het lijkt er dus op dat je de DLC alleen hoeft te kopen als je hem ook in je eentje wil spelen. Er wordt namelijk niets gezegd over een eventuele scheiding bij het online spelen tussen spelers met DLC en spelers zonder. Toen de Wii U versie van Mario Kart 8 oorspronkelijk DLC kreeg was er wel zo’n scheiding. Als het klopt dat dat nu niet gebeurt, is dat een opvallende keuze.

Toch onvrede over Mario Kart DLC

Over het algemeen zijn fans blij dat er nieuwe banen komen, maar toch is niet iedereen tevreden. Sommige spelers vinden namelijk dat de banen grafisch niet passen bij hoe de eerdere banen in Mario Kart 8 eruit zien. Sommige fans vinden de afwijkende stijl zelfs lelijk.

Populair Nieuws