La Casa de Papel-maker verlengt Netflix-contract en komt met nieuwe serie

News
donderdag, 24 maart 2022 om 9:00
la casa de papelf1619777260
Goed nieuws voor wie geen genoeg kan krijgen van La Casa de Papel: maker Álex Pina heeft volgens The Hollywood Reporter zijn contract bij Netflix verlengd. Dit betekent dat we binnenkort van een nieuwe serie kunnen genieten, dit keer geïnspireerd door de pandemie.
De serie, die vooralsnog geen naam heeft, speelt zich af in een luxe ondergrondse bunker, waar de Spaanse 1 procent zich terugtrekt om te ontsnappen aan een catastrofe aan de oppervlakte. Pina werd geïnspireerd voor de serie door een Spaans krantenartikel uit 2021 over rijke Spanjaarden die bunkers kochten in de nasleep van de coronaviruspandemie.
Pina legt uit:

‘’Sommige van de nieuwe schuilplaatsen die werden gebouwd, waren luxe huizen in de ondergrond. Tot 15 verdiepingen lager, met exclusieve diensten, zoals bioscoop, zwembad, spa, fitnessruimte en gemeenschappelijke tuinen, met water en voedsel om meer dan vijf jaar te overleven. Een ondergrondse gemeenschap voor 75 personen.

En toen dachten we na over hoe het leven daar zou zijn. Sociale, familiale en romantische relaties, in een ondergronds onderkomen waarnaar ze haastig en exclusief waren gevlucht.’’

- Álex Pina

Spin-off van La Casa de Papel

Het zal nog even duren voor deze serie op Netflix te zien is. Waar fans in ieder geval ook naar kunnen uit kijken is de La Casa de Papel spin-off Berlin, een prequel over Pedro Alonso’s personage. Deze serie komt volgend jaar op Netflix.
Ook is er een Koreaanse remake van La Casa de Papel in de maak met Squid Game-acteur Park Hae-soo. Ook deze serie wordt in 2023 verwacht.