Komen Uncharted en God of War naar mobiel?

News
maandag, 12 april 2021 om 11:30
26000601278 55ab2b5492 bf1621934652
Gaan we Uncharted en God of War in de toekomst op onze mobiel spelen? Als het aan Sony ligt blijkbaar wel. De techgigant heeft een vacature online geplaatst voor de leiding over de mobiele afdeling.
Iedereen weet dat smartphones tegenwoordig best wel krachtig zijn, maar of je mobiel een God of War of Uncharted kan draaien lijkt toch wat twijfelachtig. Sony lijkt in ieder geval te denken dat het mogelijk is, want anders plaatsen ze natuurlijk geen vacature voor een functie die daarmee aan de slag moet gaan. Het is in ieder geval duidelijk dat Sony een nieuwe markt wil aanboren. De vraag is nog even hoe succesvol het gaat worden, want de meeste van ons kunnen zich misschien nog de PlayStation Phone herinneren.
Hoe weten we nou eigenlijk zeker dat Sony aan het kijken is om God of War en Uncharted naar mobiel te krijgen? Nou, het staat vrij duidelijk in de vacature. De titels worden dan misschien niet expliciet genoemd, maar er wordt gesproken over het vertalen van grote, populaire PlayStation franchises naar mobiel. Je kan er dus met een gerust hart vanuitgaan dat het hier om games als Uncharted, God of War, Gran Turismo en The Last of Us gaat.
uncharted 4f1637916858

God of War en Uncharted naar mobiel

Eigenlijk valt deze vacature best wel binnen het plaatje van wat we laatst via Jason Schreier van Bloomberg te horen kregen. Sony wil meer de nadruk leggen op grote, bewezen franchises bij grote studios in plaats van meer innovatie bij kleine studios. Zo zien we natuurlijk al dat Naughty Dog naar verluidt werkt aan een PS5 remake voor The Last of Us en kregen we te horen dat Days Gone 2 dus niet doorgaat. We zullen even moeten afwachten of de aftakking naar mobiel succesvol gaat zijn voor Sony, maar zet er niet je geld op in.

Populair Nieuws