The Last of Us PS5 remake in ontwikkeling bij Naughty Dog?

News
vrijdag, 09 april 2021 om 15:30
last of us remastered 2f1577464431
Er wordt mogelijk een The Last of Us remake in gemaakt door Sony ontwikkelaar Naughty Dog. De remake zou eerst gemaakt worden door de kleinere ontwikkelaar Visual Arts Service Group, maar die zouden door Sony van het project afgehaald zijn.
Dit wordt gezegd in een artikel van Bloomberg, waarin kleinere ontwikkelaars in dienst van Sony een boekje open toen over de ontevredenheid die ze voelen. De uitgever zou zich volgens het artikel te sterk focussen op grote winstgevende blockbusters.

The Last of Us PS5 remake weggehaald?

Volgens Bloomberg was Visual Arts Service Group eerst van plan om een remake te maken van Uncharted. Toen dit te duur bleek stelden ze een remake van The Last of Us voor, die eventueel samen met The Last of Us Part 2 uitgebracht kon worden. Ze kregen hiervoor het groene licht van Sony en de game zou gemaakt worden onder de codenaam T1X. Maar de uitgever weigerde om ze extra budget of mensen voor de remake te geven en Sony hield het bestaan van het team zelfs geheim.
Uiteindelijk zou Sony’s management hebben gevonden dat de remake te duur werd. Visual Arts Service Group werd ingezet om mee te werken aan de ontwikkeling van The Last of Us 2, en T1X werd daarna overgedragen aan Naughty Dog, dat ook de originele game uit 2013 maakte. Het grootste gedeelte van de leiding bij Visual Arts Service Group, waaronder directeur Michael Mumbauer, is uit ontevredenheid weggegaan bij Sony.
The Last of Us kwam origineel in 2013 uit en kreeg later al een remake op de PlayStation 4. Of we nu ook een PS5 versie gaan zien in de toekomst, dat wordt nog even afwachten.