‘Geen Days Gone 2 release op de planning’

News
vrijdag, 09 april 2021 om 16:30
days gone review 2 1280x720f1661002945
Het lijkt erop dat er in de nabije toekomst geen Days Gone 2 aan zit te komen. Sony zou geen brood zien in een vervolg op de open-world actie game uit 2019. Ondanks het succes van het eerste deel zou de ontwikkeling te lang geduurd en te veel gekost hebben.
De ontwikkelaar van Days Gone, de studio Sony Bend, zou na het uitkomen van de game in 2019 een vervolg hebben gepitcht aan Sony, de uitgever van de game. Volgens een artikel van Bloomberg zou Sony vinden dat de eerste game te veel gekost had en dat de ontwikkeling te lang duurde. Ondanks het financiële succes van Days Gone kreeg Sony Bend geen toestemming om aan een vervolg te werken.
In het artikel van Bloomberg doen een aantal anonieme bronnen hun verhaal over hoe gefixeerd Sony is op het maken van veilige blockbuster games in plaats van kleinere en originele producten. Zo moest het team van Sony Bend, in plaats van aan Days Gone 2, met Naughty Dog meewerken aan een nieuwe Uncharted game.

Days Gone 2 release in de ijskast; ontwikkelaar ontevreden

Later kreeg de studio wel toestemming om aan een eigen game te beginnen. Welke game dit is, is nog niet bekend. Bloomberg schrijft dat medewerkers van kleinere studio's bang zijn om zelfstandigheid te verliezen aan de grote ontwikkelaar Naughty Dog. Hierdoor zijn er een groot aantal medewerkers van deze studio's vertrokken.
Zo werd er in hetzelfde artikel geschreven over een remake van The Last of Us. De remake werd oorspronkelijk voorgesteld door Visual Arts Service Group, maar Sony haalde de game weg bij de ontwikkelaar om het vervolgens weer bij Naughty Dog, de originele ontwikkelaar, neer te leggen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties