‘Uncharted 1 krijgt mogelijk PS5 remake’

News
maandag, 05 februari 2024 om 16:00
unchartedlegacy7f1642936430
Naughty Dog is naar eigen zeggen helemaal klaar met Uncharted. Maar mogelijk verdwijnt de reeks nog niet helemaal. Het zou namelijk zomaar kunnen dat de eerste game een remake krijgt.
De laatste jaren is Naughty Dog vooral bekend van The Last of Us, maar de studio maakte eerder veel furore met Uncharted. Alle games in de reeks zijn al speelbaar op PS5, maar een aantal ervan is toch enigszins verouderd. De eerste game, Drake’s Fortune, stamt bijvoorbeeld al uit 2007.
Nu beweren twee insiders dat er mogelijk een remake van de game komt. In de XboxEra Podcast onthullen zowel Nick Baker als John Clarke dat ze onafhankelijk van elkaar hebben gehoord van een Uncharted 1-remake voor PS5. Die is niet per se gegarandeerd, maar volgens de beide insiders werd het project, toen ze er voor het laatst iets over hoorden, serieus overwogen om in productie te laten gaan.

Krijgt Uncharted: Drake’s Fortune een remake op PS5?

De naam van de podcast doet misschien niet vermoeden dat de beide heren veel weten over PlayStation. Maar met name Nick Baker heeft al aangetoond wel degelijk kloppende informatie over Sony’s platform te hebben. Zo noemde hij onlangs een kloppend lijstje games dat in de State of Play voorbij zou komen.
Het is dus zeker niet uitgesloten dat Uncharted: Drake’s Fortune een remake krijgt op PS5. Dat de game via de Nathan Drake Collection al te spelen is op de nieuwste consoles, hoeft daarbij geen probleem te zijn. Met bijvoorbeeld The Last of Us Part 1 hebben Sony en Naughty Dog al laten merken niet vies te zijn van een remake van een game die al op PS5 te spelen is.