Ubisoft verwijdert mogelijk Black Lives Matter-symbool

News
maandag, 31 augustus 2020 om 10:30
elite squad blmf1598859061
Ubisoft gaat een symbool dat mogelijk naar Black Lives Matter refereert uit haar titel Tom Clancy's Elite Squad halen. In een update die komende dinsdag wordt uitgebracht zal de aanpassing gemaakt worden. Reden achter de aanpassing is dat de uitgever veel kritiek kreeg de afgelopen dagen omdat de nieuwe vijanden in de game veel weg zouden hebben van de Black Lives Matter-beweging.
Op Twitter laat Ubisoft zelf weten een fout te hebben begaan met de ongevoelige beelden die in Tom Clancy's Elite Squad te vinden zijn. Hiervoor biedt het bedrijf dan ook zijn excuses aan en geeft het bedrijf aan hierin naar haar fans te hebben geluisterd. Op Android zal de volgende update op 1 september plaatsvinden, terwijl voor iOS alleen een vaag "zo snel mogelijk" wordt gegeven.
Bekijk de Tweet van Ubisoft hieronder.
De 'gebalde vuist' is een van de symbolen die centraal staat in de Black Lives Matter-beweging. In Tom Clancy's Elite Squad, een actie-RPG voor mobiele apparaten, wordt het symbool gebruikt door de kwaadaardige organisatie UMBRA. In de game wordt UMBRA beschreven als een organisatie die mensen opjut door te doen alsof ze voor burgerrechten strijden.

2020 een moeilijk jaar voor Ubisoft

In 2020 heeft Ubisoft verschillende controverses doorgemaakt. Zo stapte Assassin's Creed Valhalla-regisseur Ashraf Ismail op, nadat duidelijk werd dat hij buiten-echtelijke relaties aanging met fans. Ook werden een aantal hoge piefen binnen het bedrijf ontslagen toen naar buiten kwam dat desbetreffende gezaghebbers een toxic bewind voerden waardoor veel werknemers zich onveilig voelden.

Populair Nieuws