VGC: "PS5 release in tweede week november"

  Het online platform Video Game Chronicle (VGC) blijkt het bij het juiste eind te hebben. VGC gaf in augustus al aan dat de PS5 release plaats zou vinden in de tweede week van november. Sony heeft in de september officieel bekendgemaakt dat de console op 12 november verschijnt in de Verenigde Staten. In Nederland komt de console een weekje later.

  Update - Releasedatum en prijs onthuld

  Tijdens een tweede PS5 evenement in september heeft Sony officieel de releasedatum van de PlayStation 5 onthuld. De console verschijnt in een select aantal landen al op 12 november, waarna de rest van de wereld op 19 november toegang krijgt tot de console. Ook de prijs is onthuld. De normale variant kost 499,99 euro, terwijl de All Digital-versie 399,99 euro gaat kosten.

  Oorspronkelijk bericht volgt hieronder:

  In de analyse van VGC wordt aangehaald dat het platform bronnen heeft geraadpleegd om de voorlopige releasedatum van de PlayStation 5 te achterhalen. Deze laten aan de website weten dat de console gepland staat voor release in de week van 13 november. Doorgaans komen next-gen consoles op een vrijdag uit, de dag waarop 13 november toevalligerwijze valt.

  VGC maakt deze week op uit gesprekken die zijn gevoerd met bronnen binnen de retail-branche en met ontwikkelaars. Beide bronnen zijn anoniem wegens risico op het verlies van hun baan. Daarnaast laten de bronnen weten dat de releasedatum van de PS5 nog niet vast staat. De PlayStation 5 release kan namelijk door COVID-19 nog uitgesteld worden.

  Sony heeft in de laatste maanden meerdere keren benadrukt dat de PlayStation 5 niet uitgesteld zal worden door het coronavirus. Toch zijn retailers en ontwikkelaars daar niet zo zeker van. Teven is de manier waarop Sony haar uitspraken rondom het mogelijke uitstel verwoord opvallend. Iedere keer wordt aangehaald dat er op dit moment geen plannen zijn om de console uit te stellen. De implicatie hier is dat dit in de toekomst kan veranderen.

  Niet alleen PS5 release, maar ook Xbox Series X duidelijkheid

  In de analyse laat VGC tevens weten wat concurrent Microsoft van plan is met de release van haar console: de Xbox Series X. De next-gen Xbox moet volgens VGC's bronnen eerder verschijnen dan de PlayStation 5. Het platform stelt dat de Xbox Series X gepland staat voor release in de eerste week van november. Wel is er ruimte om uit te stellen naar de tweede week van november, maar Xbox zou koste wat kost eerder dan de PlayStation 5 willen lanceren.

  Dit artikel is op 7 oktober 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.