Beschuldigingen van seksuele intimidatie en ontslagen bij Ubisoft

News
maandag, 13 juli 2020 om 9:15
ubisoft logof1640337298
Ubisoft had de aanloop naar haar UbiForward stream vast anders voorgesteld. Niet alleen lekte al veel van de aankondigingen vroegtijdig, ook op personeelsgebied is het met aantijgingen van seksuele intimidatie en ontslagen flink hommeles bij de uitgever.
Het is goed mis bij Ubisoft. De afgelopen weken kwamen er al diverse verhalen los op Social Media van vrouwelijke medewerkers die zich geïntimideerd voelden op de werkvloer en die weinig steun vonden bij de HR afdeling van het bedrijf. Nu is Ubisoft een groot bedrijf en vinden dit soort zaken helaas overal ter wereld plaats, maar in dit geval betrof het in ieder geval drie hooggeplaatste managers van de Canadese tak van het bedrijf.
Blijkbaar voelden de HR medewerkers zich behoorlijk klem gezet door de aantijgingen en het vermeende gebrek aan ondersteuning voor de slachtoffers. In een interne brief aan Yves Guillemot dreigt de HR directeur op te stappen en de halve HR afdeling mee te nemen als Guillemont zich niet publiekelijk verontschuldigt voor de aanvallen op de HR afdeling in de media.

Een HR afdeling die dreigt op te stappen, diverse ontslagen

Niet veel later volgt er de bovenstaande brief waarin Ubisoft het vertrek aankondigt van drie topmensen bij het bedrijf: Serge Hascoet, de CCO en tweede man achter Guillemot, HR directeur Cecile Cornet, en Yannis
Mallat, de Managing Director van de Canadese afdeling van Ubisoft. Opvallend is dat juist Mallat uitgelicht wordt, hij stond namelijk in het middelpunt van de aantijgingen van seksueel misbruik. Al eerder moesten twee andere top-managers het veld ruimen nadat (ex-)medewerkers via social media onbehoorlijk gedrag aan de kaak stelden.
ubisoft brieff1594553486

Guillemot erkent tekort geschoten te zijn, belooft beterschap

In het statement van Ubisoft erkent Yves Guillemot dat Ubisoft tekort geschoten is om een veilige en inclusieve werkomgeving te creëren voor haar medewerkers. Hij geeft aan dat dit onacceptabel is en indruist tegen de waarden waar Ubisoft voor staat. Hij belooft beterschap en wil veranderingen aanbrengen in de organisatie die de werkcultuur binnen het bedrijf moeten verbeteren.

Het zal nog even duren voordat deze wijzigingen zichtbaar worden maar het lijkt er op dat Ubisoft de zaak in ieder geval hoog oppakt en niet bang is om daar consequenties aan te verbinden.

Populair Nieuws