Assassin's Creed Valhalla regisseur stapt op door schandaal

  Ashraf Ismail, creative director voor Assassin's Creed Valhalla, heeft aangekondigd zijn rol te verlaten na beschuldigingen van buitenechtelijke relaties. Afgelopen weekend verschenen verschillende beschuldigingen over seksuele ongepastheid binnen de game-industrie.

  Ismail is als creative director verantwoordelijk geweest voor verschillende Assassin's Creed-titels. Zo stond hij aan het roer voor Assassin's Creed: Black Flag en Assassin's Creed Origins, twee van de meest geliefde titels in de reeks. Hij is door verschillende personen ervan beschuldigt zijn buitenechtelijke relaties aan te gaan, waarbij hij zijn huwelijk actief probeerde te verbergen.

  Op Twitter liet Ismail het volgende weten, voordat hij zijn account verwijderde.

  “I am stepping down from my beloved project to properly deal with the personal issues in my life. The lives of my family and my own are shattered. I am deeply sorry to everyone hurt in this.”

  Ashraf Ismail, creative director voor Assassin's Creed Valhalla

  Verder laat de voormalige regisseur weten dat de rest van het team al jaren aan de game werkt en niets te maken hebben met de fouten die Ismail gemaakt heeft. Of Ismail opgevolgd wordt door een nieuwe regisseur is nog onduidelijk. Tegenover IGN bevestigt Ubisoft het vertrek van Ismail, maar wordt ook gesteld dat het team achter de nieuwe Assassin's Creed doorwerkt aan de game.

  Assassin's Creed Valhalla staat op de planning voor een release later dit jaar. Een concrete datum is nog niet gegeven. Wel is duidelijk dat de game moet verschijnen op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, PC en Google Stadia. Ontdek hier alles over de verschillende edities van de game.

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.