Nieuwe PS5 controller krijgt belangrijke update op PC

News
vrijdag, 17 februari 2023 om 11:00
Goed nieuws voor spelers de DualSense Edge in huis hebben, de nieuwe PS5 controller. Op Steam komt er namelijk een belangrijke update, zodat de controller optimaal is te gebruiken op PC.
Hoewel het vroeger wel eens een uitdaging kon zijn om een controller werkende te krijgen op PC - laat staan in alle games - is dat probleem gelukkig lang verleden tijd. Je kan namelijk bijna elke controller in een PC steken en direct gebruiken voor je favoriete games. Soms zijn alleen niet alle features ingeschakeld.
Een goed voorbeeld daarvan is de DualSense Edge, de pro-controller die Sony recent heeft uitgebracht voor de PlayStation 5. De controller is ook op PC te gebruiken, maar de extra knoppen aan de achterkant werken niet in elke game. Met dat probleem rekent Steam binnenkort af.
Valve heeft namelijk bekendgemaakt, via een nieuwe blogpost, dat de back buttons van de PS5 DualSense Edge controller binnenkort in alle games op Steam ondersteund worden. Je kan binnenkort dus een update verwachten voor deze feature.

Meer functies op de nieuwe PS5 controller

De DualSense Edge verscheen eind januari op de markt en is zoals gezegd een ‘pro-controller’. Dat houdt in dat je de controller naar eigen smaak kan aanpassen, zodat je optimaal kan gamen. Zo is het mogelijk om de deadzone en gevoeligheid van de pookjes en triggers aan te passen, zijn er meerdere opzetstukjes voor de pookjes en heb je dus meer knoppen tot je beschikking.
De nieuwe PS5 controller komt alleen wel met een flink prijskaartje. Voor de DualSense Edge ben je namelijk 240 euro kwijt.