Ratchet & Clank Rift Apart is ook op Steam Deck te spelen

News
woensdag, 26 juli 2023 om 12:30
ratchet and clank rift apartf1611146102
Ratchet & Clank Rift Apart is vanaf vandaag niet langer een PS5-exclusive. Niet alleen kan je de game op PC spelen, het is ook mogelijk om de actievolle game onderweg te spelen op je Steam Deck.
Sony en Insomniac hebben voor de release van Ratchet & Clank Rift Apart gezegd dat het niet mogelijk was om de game te maken, zonder de razendsnelle SSD in de PlayStation 5. Maar eerder deze maand bleek dat het ook gewoon mogelijk is om de game te spelen met een HDD op PC, nadat de system requirements waren gedeeld door Insomniac.
En daar blijft het niet bij. Je kan Ratchet & Clank Rift Apart namelijk ook draaien op een SD-kaartje. Via Twitter heeft de ontwikkelaar namelijk laten weten dat de game Steam Deck Verified is. Dat betekent dat alle functies werken op de Steam Deck met de standaard controls, dat alle tekst leesbaar is en dat de game goed draait op de Steam Deck. Je kan dus ook onderweg genieten van Rift Apart.

Trouwe Steam Deck-ondersteuning

Dat de nieuwe PlayStation-port Steam Deck Verified is komt niet als een complete verrassing. Uit de system requirements werd al duidelijk dat Insomniac de port heeft gemaakt met veel verschillende PC-configuraties in het achterhoofd en Sony richt zich wel vaker op de Steam Deck. Zo was ook Marvel’s Spider-Man Remastered op de Steam Deck te spelen vanaf lancering. Alleen The Last of Us Part 1 was niet zo’n succes op de handheld van Valve.
Als je al PC- of Steam Deck-speler met Ratchet & Clank Rift Apart aan de slag wil gaan, dan hoef je gelukkig niet langer te wachten. De PC-port wordt later vandaag gelanceerd op Steam.

Populair Nieuws