Ubisoft heeft spijt van Mario + Rabbids Sparks of Hope release op Switch

News
woensdag, 21 juni 2023 om 12:30
mario rabbids sparks of hopef1663238441
Mario + Rabbids Sparks of Hope heeft het niet zo goed gedaan qua verkopen. Ubisoft CEO Yves Guillemot heeft dan ook spijt van de release op de Nintendo Switch.
Toen de eerste Mario + Rabbids game werd aangekondigd tijdens E3 2017, waren veel mensen verrast. Niemand had namelijk een tactische game met bekende Mario-figuren en de knotsgekke Rabbids aan zien komen. Qua verkopen deed de game het ook erg goed, waardoor Ubisoft en Nintendo besloten om een sequel te maken.
Nu blijkt alleen dat Mario + Rabbids Sparks of Hope, de sequel in kwestie, het alleen niet zo goed heeft gedaan. En dat is ondanks de lovende kritieken en hoge cijfers die de game heeft gekregen, waaronder in onze review. Sparks of Hope heeft namelijk verbeteringen afgeleverd op vrijwel elk vlak.

Tegen advies van Nintendo ingegaan

Ubisoft CEO Yves Guillemot heeft dan ook spijt van de release op de Nintendo Switch. Dat laat hij weten in een interview met GamesIndustry.biz. Volgens de topman was het namelijk verstandiger geweest om te wachten op de volgende console van Nintendo. De verwachting is dat die console er al volgend jaar aan zit te komen, met mogelijk nog een aankondiging dit jaar.
Volgens Guillemot had Nintendo zelf aangeraden om met de sequel te wachten, omdat het beter is om ‘één interatie van een game uit te brengen per generatie’. Games die uitkomen voor de Switch blijven namelijk nog steeds jaren na release gewoon verkopen, zo stelt de Japanse uitgever.