‘iPhone 15 laat handige feature achterwege’

News
dinsdag, 28 maart 2023 om 10:00
iphone 14 pro plus colorsf1670947103
Er zijn alweer veel geruchten over de iPhone 15. Vaak gaat het dan om nieuwe features die de telefoon krijgt, maar er komen niet alleen maar features bij. Het ziet er nu bijvoorbeeld naar uit dat Apple iets weg gaat halen waar veel mensen nog gebruik van maken.
Het ziet er naar uit dat je met een iPhone 15 geen gebruik kunt maken van je oude simkaart. Mogelijk gaat Apple namelijk de fysieke simkaartlade uit de iPhone verwijderen, waardoor je alleen nog maar eSim kunt gebruiken. Dat ontdekte de Franse website iGeneration. Aangezien de Franse iPhone ook in de Benelux verkocht wordt kunnen we er vanuit gaan dat de overstap naar eSim ook hier gaat gelden.
Het schrappen van een fysiek laatje komt niet helemaal uit de lucht vallen. In de VS heeft de iPhone 14 al geen simkaartlade meer. Voor Apple is het natuurlijk makkelijker en goedkoper om zo weinig mogelijk verschillen te hebben tussen Amerikaanse en Europese iPhones.
Over het algemeen heeft een eSim gelukkig weinig nadelen ten opzichte van een gewone simkaart. Je kunt niet even een locale simkaart gebruiken als je in het buitenland bent, maar voor dagelijks gebruik doet een eSim alles wat je ervan verwacht. Er is zelfs een voordeel, want je kunt veel meer eSims tegelijk beheren dan gewone simkaarten (al kunnen er nog steeds maar twee tegelijk actief zijn).

Welke providers hebben eSim voor de iPhone 15?

Het grote nadeel van eSim is dus niet zozeer een probleem met de eSim zelf, maar het feit dat niet alle providers deze vorm van sim aanbieden. In Nederland kun je in ieder geval terecht bij KPN, T-Mobile en Vodafone. Kleinere aanbieders van eSim zijn Simyo, Truphone en Ubigi.