Ubisoft: “Geen Assassin’s Creed remake in de maak”

News
maandag, 12 september 2022 om 18:00
assassins creed 1f1655465546
Het Assassin’s Creed nieuws stroomt momenteel binnen. Dat is ook niet verwonderlijk, aangezien Ubisoft heeft stilgestaan bij maar liefst drie aankomende titels. Toch is er ook een titel die er niet aankomt: een remake van Assassin’s Creed 1.
Er zijn al een tijdje vermoedens dat Assassin’s Creed 1 een remake krijgt. Fans dachten in een presentatie rondom de franchise beelden te zien van de game die niet overeen kwamen met hoe het origineel eruit zag. Er werd vanuit gegaan dat als deze remake er echt ging komen, Ubisoft hem in september zou onthullen.
Dat gebeurde alleen niet en Ubisoft ontkent nu dat er überhaupt aan een remake van Assassin’s Creed 1 gewerkt wordt. Marc-Alexis Côté, de producent van de reeks, verklaart dat tegenover Axios. Ook ontkent hij het bestaan van een ‘crossover’ die zich afspeelt in Egypte.
Een remake van de eerste game werd ook ontkend door Jean-Luc Sala, de art director van Assassin’s Creed Mirage. Deze game gaat terug naar de roots van de franchise en er waren geruchten dat deze game uiteindelijk gebruikt zo worden om een remake van de eerste game in uit te brengen. Sala's team is daar niet mee bezig en stort zich volledig op Mirage, zo laat Sala tegenover Eurogamer weten.

Is een Assassin’s Creed Remake nog mogelijk?

Het is natuurlijk mogelijk dat Côté en Sala een geheim voor zich moeten houden. Anderzijds was het vijftienjarig jubileum van Assassin’s Creed dit jaar een mooi moment geweest om een remake te onthullen. Dat dat niet is gebeurd doet toch vermoeden dat er inderdaad niet aan een remake gewerkt wordt, wat natuurlijk nog niet uitsluit dat de game in de toekomst alsnog een remake krijgt.