Update - Komt Assassin's Creed Mirage wel in Nederland uit?

News
dinsdag, 13 september 2022 om 9:00
assassins creed mirage rooftop battlef1662996413
Zaterdag heeft Ubisoft meer details van Assassin’s Creed Mirage gedeeld. Ook is de game vervolgens al in sommige webshops verschenen, maar door de leeftijdsrating bestaat de kans dat de nieuwe Assassin’s Creed niet in Nederland verschijnt.

Toch geen gokken in Assassin's Creed Mirage

In een verklaring aan Eurogamer heeft Ubisoft laten weten dat er toch geen gok-elementen zitten in Assassin's Creed Mirage. Volgens de uitgever is er een fout geweest bij de rating van sommige winkels. Ook zullen er geen lootboxes verschijnen in de game.
Origineel bericht
Assassin’s Creed Mirage is begin deze maand officieel aangekondigd, maar zaterdagavond heeft Ubisoft de eerste echte details uit de doeken gedaan. Zo zal de game zich afspelen in Bagdad en spelers krijgen de assassin Basim onder de knoppen, die eerder verscheen in Assassin’s Creed Valhalla.
Na de Assassin’s Creed Showcase is Mirage ook verschenen bij verschillende webshops en retailers. Fans is alleen al snel de rating opgevallen. Zo staat de game in de Xbox US Store als ‘adults only 18+’. Andere titels in de franchise hebben een ‘mature 17+’ rating gekregen. Het verschil komt door de aanwezigheid van real gambling in de game. Het lijkt er dus op dat spelers echt geld kunnen inzetten om te gokken.
Als dat daadwerkelijk zo is, dan is de kans aanwezig dat Assassin’s Creed Mirage niet in Nederland uit zal komen. De wet op kansspelen is hier namelijk vrij streng. Het is bovendien opvallend dat Assassin’s Creed Mirage nog niet is verschenen op de site van Nederlandse retailers, op de officiële Ubisoft Store na.

Games eerder verboden in Nederland

Het zou niet de eerste keer dat zijn een game wordt verboden in Nederland door de aanwezigheid van gok-elementen. Zo heeft Activision Blizzard eerder dit jaar aangegeven Diablo Immortal niet uit te brengen in Nederland en België. De reden daarvoor is dat de regelgeving rondom gokken en lootboxes in de landen te streng is.
Ook de populaire MMO Lost Ark is nooit uitgekomen in Nederland. Omdat spelers voorwerpen willekeurig kunnen kopen met elk geld en vervolgens weer doorverkopen, vallen de in-game lootboxes onder gokken. Het is dus afwachten zo’n element ook in Assassin’s Creed Mirage zit, of dat Ubisoft besluit om die mechanic uit de versie voor Nederland te verwijderen.
Dit bericht is bijgewerkt op 13 september 2022.

Populair Nieuws