Op dit verrassende platform is Call of Duty het populairst

News
donderdag, 20 juli 2023 om 11:30
call of duty modern warfaref1650897229
Call of Duty staat al jaren bekend als één van de meest populaire shooters op PC en de consoles. Maar opvallend genoeg is de franchise juist het populairst op een heel ander platform!
Het is vrij moeilijk om een gamer te vinden die nog nooit Call of Duty heeft gespeeld op zijn PC of console. Al jarenlang is het één van de succesvolste franchises en via de PlayStation Store haalt de reeks enorm veel geld binnen. Het is dan ook niet zo vreemd dat Sony er alles aan heeft gedaan om de overname van Activision Blizzard tegen te houden en uiteindelijk de deal met Microsoft heeft gesloten.
Maar de PlayStation 5, Xbox Series X of PC is momenteel niet het populairste platform voor Call of Duty. Sterker nog, al die platforms bij elkaar opgeteld halen niet eens de populariteit van het grootste platform: mobile.
Activision Blizzard heeft via de kwartaalcijfers bekendgemaakt dat Call of Duty Mobile voor de grootste aantrekkingskracht zorgt bij spelers. Meer dan de helft van alle Call of Duty spelers speelt op een smartphone. Volgens de cijfers zijn er maandelijks gemiddeld 90 miljoen spelers, wat dus betekent dat meer dan 45 miljoen spelers Call of Duty Mobile elke maand spelen.

Gouden bergen voor Call of Duty Mobile

Met zoveel spelers zorgt Call of Duty Mobile ook voor flink wat geld in het laatje. De game is in oktober 2019 gelanceerd voor Android en iOS en heeft sindsdien een omzet gegenereerd van maar liefst 3 miljard dollar.
Natuurlijk is het makkelijker om een grote playerbase te krijgen met een free-to-play game, maar Call of Duty Warzone 2.0 is ook gratis om te spelen. Call of Duty Mobile doet dus zeker iets goed.

Populair Nieuws