Ubisoft CEO biedt werknemers excuses aan

News
donderdag, 19 januari 2023 om 12:00
assassins creed miragef1662103517
Ubisoft zit in ietwat zwaar weer: het laatste kwartaal van 2022 viel behoorlijk tegen. CEO Yves Guillemot liet medewerkers weten dat het aan hen was om het tij te keren. Dat viel alleen niet in goede aarde en dus verontschuldigt Guillemot zich nu.
Na tegenvallende resultaten voor 2022 vond Yves Guillemot het tijd worden voor een email aan zijn werknemers. Daarin vertelde hij zijn staf dat “de bal in [hun] kamp ligt” om de verachte kwaliteit af te leveren. Met deze opmerking lijkt hij zijn eigen verantwoordelijkheid op de werknemers van Ubisoft af te schuiven en de opmerking schoot dan ook bij velen in het verkeerde keelgat.
Tijdens een interne vraag en antwoord-sessie kwam de opmerking ter sprake, meldt Kotaku. Medewerkers wilden graag weten waarom het aan hen was om de fouten van Guillemot op te knappen, nadat de spreekwoordelijke bal jarenlang juist in zijn kamp had gelegen. Guillemot liet weten te betreuren dat zijn opmerking “zo was opgevat” en dat hij enkel bedoelde dat hij zijn medewerkers meer dan ooit nodig had.
Niet iedereen is overtuigd door deze excuses. Spijtbetuigingen over hoe een ander je opmerking opvat zijn vaak al geen gemeende excuses en het helpt niet dat medwerkers weinig gerustgesteld zijn over de strategie van Ubisoft. Uit andere vragen die tijdens de sessie werden gesteld blijkt dat de ontwikkelaars vinden dat Ubisoft teveel achter trends aanloopt in plaats van zelf nieuwe en gevarieerde ideeën te ontwikkelen.

Gaan Ubisoft medewerkers staken?

Nadat Guillemot zijn omstreden opmerkingen maakte werden Ubisoft-medewerkers door hun vakbond aangemoedigd te gaan staken. Daarover is in de vraag en antwoord-sessie geen woord gerept en het is onduidelijk of de staking doorgaat. Dat voorstellen voor betere arbeidsomstandigheden zijn afgewezen zal de tevredenheid onder werknemers in ieder geval niet verhogen.