Ubisoft CEO houdt werknemers verantwoordelijk voor succes in 2023

News
vrijdag, 13 januari 2023 om 11:00
assassins creed mirage rooftop battlef1662996413
De zaken gaan niet heel goed bij Ubisoft op het moment. Om ervoor te zorgen dat 2023 een goed jaar wordt, heeft CEO Yves Guillemot een mail gestuurd waarin hij hen verantwoordelijk stelt voor het succes.
Gisteren werd duidelijk dat er een stuk minder games in ontwikkeling zijn bij Ubisoft dan verwacht. Drie titels zijn namelijk in de prullenbak gegooid. En daar komt ook nog eens bij dat Skull and Bones opnieuw is uitgesteld. De game zou eigenlijk in maart uitkomen, maar Skull and Bones staat nu pas op de planning voor begin van het belastingjaar 2023 - 2024.
De doelstellingen voor 2023 zijn dan ook omlaag bijgesteld door Ubisoft, maar daar zullen de aandeelhouders niet blij mee zijn. De Franse uitgever wil er dan ook voor zorgen dat het jaar alsnog een succes wordt en daarom roept CEO Yves Guillemot de werknemers op in een mail om anders te werk te gaan. Dat meldt Kotaku.
De topman roept werknemers op om ‘hun volledige toewijding’ te geven en hij legt de bal bij zijn personeel om de line-up aan games op tijd af te krijgen. Ook zullen ze bij Ubisoft de broekriem moeten aantrekken.

“Vandaag meer dan ooit, ik heb jullie volle energie en toewijding nodig om ervoor te zorgen dat we weer op het pad van succes komen. Ik vraag ook van jullie allemaal dat jullie erg voorzichtig en strategisch zijn met uitgaven en initiatieven, om te zorgen dat we zo efficiënt en zuinig mogelijk zijn.

De bal ligt in jullie kamp om deze line-up op tijd en op het verwachte kwaliteitsniveau af te leveren en iedereen te laten zien waartoe we in staat zijn.”

Eindelijk een nieuwe Assassin’s Creed

Hoewel Skull and Bones is uitgesteld en drie onaangekondigde games zijn geannuleerd, heeft Ubisoft nog wel nieuwe titels dit jaar. De uitgever put daarmee met name hoop uit Assassin’s Creed Mirage. Het is namelijk de eerste Assassin’s Creed game sinds november 2020 en Assassin’s Creed Valhalla heeft voor een record aantal verkopen gezorgd.

Populair Nieuws