‘Nieuwe Apple TV laat langer op zich wachten’

News
donderdag, 19 januari 2023 om 12:30
apple onthult tvos 13 features die dit najaar naar apple tv komen 151398
De nieuwste Apple TV ligt nog niet bijzonder lang in de winkel. Maar de volgende is, zoals vaker bij Apple, alweer in ontwikkeling. Deze laat alleen nog wel even op zich wachten.
Afgelopen najaar kwam Apple met nieuwe modellen van de Apple TV 4K. Deze beschikken over een snellere chip én zijn goedkoper dan hun voorgangers uit 2021. Een vergelijkbare upgrade hoeven we alleen niet te verwachten in 2023.
Volgens Mark Gurman van Bloomberg wordt er namelijk wel gewerkt aan een nieuwe generatie Apple TV, maar komt deze pas in 2024 uit. Dat wil niet zeggen dat we ineens twee volle jaren wachten tussen nieuwe modellen. De nieuwe Apple TV zou namelijk begin 2024 verschijnen en niet aan het einde van het jaar, zoals de vorige.

Wat kan de nieuwe Apple TV?

Gurman weet ook te melden dat de chip in de nieuwe Apple TV weer een upgrade krijgt. Op dit moment zit er een A15 in de Apple TV, een chip die werd geïntroduceerd voor de iPhone 13. De volgende Apple TV krijgt waarschijnlijk een A16 of de A17 die met de iPhone 15 wordt verwacht. Wat deze nieuwe chip mogelijk maakt is niet duidelijk, maar 8K zou niet tot de mogelijkheden behoren.
Over een prijs voor de nieuwe Apple TV is nog niets bekend. Zoals gezegd wist Apple afgelopen jaar een model af te leveren dat beter en toch goedkoper was. Wellicht kan het bedrijf dat trucje herhalen, maar dat is afwachten.