Ubisoft, de uitgever van de Far Cry- en Assassin's Creed-games, is in Frankrijk aangeklaagd. Er wordt een
rechtszaak tegen het bedrijf aangespannen wegens institutionele intimidatie. Eerder werd al duidelijk dat er
seksuele intimidatie plaatsvond op de werkvloeren van Ubisoft.
Kotaku meldt dat er een rechtszaak is aangespannen tegen Ubisoft. De aanklacht beschrijft dat het bedrijf verantwoordelijk is voor institutionele intimidatie op de werkvloer. De aanklacht komt namens werknemersvereniging Solidaires Informatique French en twee voormalige Ubisoft-werknemers.
De aanklacht stelt dat Ubisoft verantwoordelijk is voor de
institutionele seksuele intimidatie op de werkvloer. Het bedrijf zou een systeem onderhouden waarin seksuele intimidatie geaccepteerd wordt. Tevens zou het winstgevender zijn voor Ubisoft om de aanranders in dienst te houden dan het beschermen van haar werknemers. Zo schrijft
Solidaires Informatique Jeu Vidéo op Twitter.
Ubisoft zelf laat in een statement richting Kotaku het volgende weten. Ubisoft: "We hebben op dit moment geen verdere details om te delen betreffende de aanklacht richting Ubisoft."
Aanklacht om seksuele intimidatie ook voor voormalige werknemers
De aanklacht wordt niet alleen richting Ubisoft geschoven, maar ook richting een aantal huidige- en voormalige werknemers van het bedrijf. Onder andere Serge Hascoët, een voormalig chief creative director bij Ubisoft, en Tommy Francois, voormalig editorial VP bij het bedrijf, zijn ook aangeklaagd. De twee namen vorig jaar al ontslag nadat er meerdere berichten rondom seksueel misbruik op het hoofdkantoor in Parijs rondom de twee naar buiten kwam.
Ook wordt Cécile Cornet, ex-hoofd van Ubisofts HR-tak, aangeklaagd. Hij werd vorig jaar al ontslagen, maar wordt verantwoordelijk gehouden voor het
mogelijk maken van de intimidatie op de werkvloer. Ook Yves Guillemot wordt genoemd in de aanklacht, maar niet omdat hij direct betrokken was bij het schandaal.
Wel stelt Maude Beckers, de advocaat die voor de slachtoffers opkomt, tegenover Agence France-Presse dat Guillemot als manager voldoende op de hoogte moest zijn van de situatie binnen het bedrijf. Daar moet hij verantwoordelijk voor worden gehouden volgens Beckers.