Tencent wil Sackboy: A Big Adventure studio Sumo Digital overnemen

News
maandag, 19 juli 2021 om 16:00
sackboy a big adventuref1604330147
De Chinese gigant Tencent heeft een volgend doelwit voor ogen. Het bedrijf wil namelijk Sumo Group overnemen, waar onder andere Sackboy: A Big Adventure studio Sumo Digital onder valt.
De laatste jaren horen we steeds meer van Tencent, een Chinese gigant in de entertainmentindustrie. Zo heeft de multinational ondertussen League of Legends-ontwikkelaar Riot Games helemaal overgenomen, evenals Funcom, dat bekend is van titels als Conan Exiles en The Secret World. En Tencent heet nu het volgende doelwit in haar vizier.
Volgens GamesIndustry.biz staat de mediagigant nu namelijk op het punt om de Sumo Group over te nemen. Deze groep van bedrijven bestaat onder andere uit Sackboy: A Big Adventure-ontwikkelaar Sumo Digital en ontwikkelaar The Chinese Room van Everybody’s Gone to the Rapture. De overname zou Tencent 1,27 miljard dollar kosten, zo maken beide partijen bekend.

Nieuwe kansen voor Sumo Digital

De overname zou voor de ontwikkelaars die onder Sumo Group vallen veel kansen bieden. Met de financiële steun van Tencent kunnen studio’s als Sumo Digital namelijk echt zelf aan de slag met nieuwe IP’s en projecten. Momenteel werkt de ontwikkelaar namelijk nog voornamelijk als een free agent die ingezet wordt om losse titels te maken voor bestaande franchises.
Zo heeft de studio de laatste jaren niet alleen gewerkt aan Sackboy: A Big Adventure, maar ook Crackdown 3, Disney Infinity 3.0 en sommige levels voor Hitman en Hitman 2. Tencent heeft op het moment al 8,75 procent van de aandelen van Sumo Digital in haar bezit.