F1 op social media: de clash tussen Max Verstappen en Hamilton

Article
maandag, 19 juli 2021 om 17:00
rsz uf1d unit 11414f1626704096
De Grands Prix in de Formule 1 maken over het algemeen al flink wat tongen los, maar over de GP van Groot-Brittannië zal helemaal lang nagepraat worden. De crash en clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zorgde voor flink wat discussie op social media.
Na een razendsnelle start tijdens de allereerste sprintrace in de Formule 1, mocht Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië beginnen vanaf pole position. De Nederlander had vanaf het eerste moment alleen wel meteen Lewis Hamilton op zijn dak, die vanaf de tweede plek van start ging. De twee rivalen voor het kampioenschap gaven in de eerste ronde meteen alles en wilden koste wat kost de koppositie pakken voor de rest van de race.
In Copse ging het alleen vreselijk mis. Max Verstappen pakt de normale racelijn en lag voor op Hamilton, terwijl de Brit de binnenbocht in dook voor een alternatieve lijn. De zevenvoudig wereldkampioen ging daarbij alleen te wijd, raakte daarbij de achterband van Verstappen en lanceerde de coureur van Red Bull Racing de barriere in. Het is een wonder dat de Nederlander relatief ongedeerd de auto uit kwam na een crash van 51G.

F1 crash zorgt voor veel discussie

De crash van Verstappen zorgde meteen voor een heftige discussie tussen Red Bull Racing, Mercedes en de FIA over de straf van Hamilton. De Brit zou uiteindelijk een straf van 10 seconden krijgen, dat bij lange na niet genoeg was om hem buiten de punten te houden. Sterker nog, Hamilton won voor eigen publiek en vierde uitbundig een feestje. Over beide momenten werd er nog lang nagesproken op social media - inclusief een boze Verstappen die niet gediend was van de ‘onsportiviteit’ en ‘respectloos gedrag’ van Hamilton.
Meerdere coureurs en veteranen in het vak vinden het duidelijk een fout van Hamilton, waar de Brit een harde straf voor had moeten krijgen. Zo vond F1-wereldkampioen Jenson Button dat Hamilton van zijn gas had moeten gaan voor de bocht, omdat je de lijn aan de binnenkant van die bocht niet kan nemen met de snelheid die hij reed. Een analyse waar IndyCar-coureur Felix Rosenqvist het mee eens is.
Maar niet iedereen is het ermee eens dat Lewis Hamilton als duidelijk schuldige aangewezen kan worden voor de crash van Verstappen. Zo vinden een aantal veteranen dat het een duidelijke racing incident was, waarbij beide coureurs allebei evenveel schuld hebben aan het ongeluk. Zo vind Gary Anderson, de voormalig technisch directeur van Jordan en Jaguar F1 dat beide coureurs veel te agressief waren in de eerste ronde van de GP van Groot-Brittannië.

Bergen aan memes na de clash

De clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zorgde niet alleen voor veel discussie op social media, het resulteerde ook in een hele berg aan memes. Met name de gesprekken tussen de FIA en beide teams zorgde voor een hoop opmerkelijke momenten die erom vroegen om in een meme vereeuwigd te worden.
Zo bleven Mercedes en Red Bull Racing maar klagen bij race director Michael Masi, terwijl hij helemaal geen uitspraak over de straf mag doen. Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, vertelde zelfs dat hij een mailtje had gestuurd naar Masi.
Ongeacht wat de uitslag aan het einde van het seizoen is, er zal nog lang worden nagepraat over de Grand Prix van Groot-Brittannië en Red Bull zal ongetwijfeld nog een klacht gaan indienen. Wat is jouw mening over de clash tussen Verstappen en Hamilton? Laat het hieronder weten in de comments!

Populair Nieuws