Ubisoft zou klachten over seksueel misbruik jarenlang niet serieus genomen hebben

  Het blijft onrustig rond Ubisoft. Volgens Bloomberg zou Ubisoft klachten over seksueel wangedrag en homofobie onvoldoende serieus genomen zijn. Dit zou blijken uit meer dan dertig huidige en voormalige medewerkers die met Bloomberg gesproken hebben.

  Nog geen twee weken geleden barstte de bom bij Ubisoft met het vertrek van drie hoge managers bij Ubisoft Canada. Serge Hascoet, de CCO en tweede man achter Guillemot, HR directeur Cecile Cornet, en Yannis Mallat, de Managing Director van de Canadese afdeling van Ubisoft vertrokken bij Ubisoft na een stroom van verhalen van (ex-)medewerkers van Ubisoft op Social Media. Nu blijkt dat er veel meer potentiële gevallen van seksuele misdragingen binnen de muren van Ubisoft zijn en dat die zeker niet geconcentreerd zijn in Canada.

  Bloomberg sprak met meer dan dertig voormalige en huidige medewerkers van het bedrijf. Daaruit zou blijken dat ook het ook in Parijs, waar het hoofdkantoor van Ubisoft staat, mis ging. Er zou sprake zijn van homofobe grappen en niet-gewenste massages, waarbij de naam van Ubisoft oudgediende Tommy François valt. Ook zouden vrouwen lastig gevallen worden met seksueel getinte berichten en video's.

  Ook anderen melden in gesprek met Blooberg dat de afdeling waar François leiding geeft "doet denken aan een studentenhuis uit Animal House", met geregeld pornografisch beeldmateriaal, meetings met alcohol en foute grappen. Wie hierover klaagde bij de HR afdeling zou niet alleen daar niets op terug horen, maar ook weggepromoveerd worden naar het buitenland.

  Ubisoft neemt seksueel wangedrag niet serieus: zware aantijgingen

  Het verhaal van Bloomberg is bepaald niet de eerste in een inmiddels imposante lijst aantijgingen van huidige en ex-medewerkers van UbiSoft. Nadat lange tijd deze aanklachten zowel intern als op Social Media niet echt serieus genomen werden lijkt er nu toch een kentering plaats te vinden.

  Waar volgens de gesproken medewerkers Yves Guillemot lange tijd geen reactie gaf op de aantijgingen vond hij het kort voor de Ubisoft Forward eerder deze maand nodig om daar publiekelijk op te reageren. In een publieke brief gaf hij toe te weinig actie te hebben ondernomen en alsnog wijzigingen in de bedrijfsvoering door te gaan voeren. Dat was echter voor deze nieuwe aanklachten via Bloomberg. De vraag is of de voorgenomen acties voldoende perspectief bieden op een veilige werkvloer bij Ubisoft. De tijd zal het leren.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.