Twitter/X wil graag weer op PS5 bruikbaar zijn

News
woensdag, 15 november 2023 om 14:30
playstation 5f1603819462
Tot voor kort konden PlayStation-eigenaren direct vanaf hun console Twitter gebruiken. Maar die integratie is stopgezet door Sony. Twitter laat nu weten graag met Sony nieuwe integratie te willen opzetten.
Als je een grappige of indrukwekkende gameplay-clip of een mooi screenshot van een PlayStation-game had gemaakt, kon je dat tot voor kort direct vanaf je PlayStation op Twitter plaatsen. Maar onlangs kondigde Sony aan dat de integratie van Twitter op PlayStation zou stoppen. Mogelijk had dat te maken met nieuwe kosten die aan dergelijke integratie zijn verbonden.
Twitter/X-eigenaar Elon Musk gaf eerder al aan dat hij zich persoonlijk met de situatie zou gaan bemoeien. Nu laat het officiële XDevelopers-account weten dat het contact heeft opgenomen met Sony. De integratie van Twitter op PS4 en PS5 zou verouderd zijn en het platform wil graag een betere integratie realiseren, met features als livestreams.

Komt Twitter terug naar PS5 en PS4?

Het is niet duidelijk of Sony gehoor heeft gegeven aan Twitters pogingen om de situatie te bespreken. Twitter lijkt in ieder geval optimistisch en vraagt gebruikers om uit te kijken naar updates rondom de integratie. Als PlayStation Twitter inderdaad om de eerder genoemde kosten heeft laten vallen, moet Twitter waarschijnlijk met een gunstige deal komen om weer op Sony’s console bruikbaar te zijn.
Overigens heeft ook Xbox de integratie van Twitter laten varen. Ook daar lijkt het om het kostenplaatje te gaan. Vroeger was integratie gratis, maar onder Elon Musk is het sociale medium geld gaan vragen voor het gebruik van de API, die integratie op andere platforms mogelijk maakt.

Populair Nieuws