Xbox-screenshots kunnen niet meer direct op Twitter gedeeld worden

News
zaterdag, 22 april 2023 om 12:30
xbox series xf1637772091
Tot voor kort was het mogelijk om screenshots en video’s rechtstreeks vanaf je Xbox of de Xbox Game Bar op Windows op Twitter te delen. Eerder deze week viel het Xbox-gamers al op dat dat opeens niet meer mogelijk was. Nu heeft Microsoft dit bevestigd.
Op Twitter schreef een Xbox-gebruiker: ‘’We kunnen clips niet meer op Twitter delen.’’ Microsoft reageerde op deze tweet, waarin het bedrijf bevestigde dat het inderdaad niet langer mogelijk is om direct vanaf je console of Game Bar screenshots en video’s te delen. ‘’We hebben de mogelijkheid om game-uploads rechtstreeks vanaf de console en de Game Bar op Windows op Twitter te delen moeten uitschakelen. Je kunt nog steeds je favoriete momenten delen op Twitter via de Xbox-app voor Android en iOS.’’

Weigert Microsoft te betalen voor Twitter API?

Waarom Microsoft deze optie heeft uitgeschakeld is niet bekend. Vermoedelijk heeft de beslissing te maken met Elon Musks paywall van Twitter API. API is nodig om content direct te kunnen publiceren op het social media platform.
Onder het oude regime was dit gratis, maar Elon Musk heeft besloten dat bedrijven vanaf eind maart hiervoor moeten betalen. Een bedrijf als Microsoft zou dit volgens The Verge ongeveer 42.000 dollar per maand kosten.
Het lijkt er dus op dat Microsoft weigert deze kosten te betalen. Eerder besloot het bedrijf ook al om Twitter niet meer te ondersteunen voor haar advertentie-platform. Polygon heeft Microsoft om een reactie gevraagd, maar dat weigerde het bedrijf.
Zoals te lezen is in het statement van Microsoft is het wel nog mogelijk om screenshots en video’s te delen op Twitter. Via de bibliotheek in deze app heb je toegang tot al je screenshots en clips.

Populair Nieuws