Nieuwe gebruikers moeten betalen voor X, voorheen Twitter

News
woensdag, 18 oktober 2023 om 13:00
Je kunt tegenwoordig betalen voor Twitter, maar het gebruik van het platform was nog wel gratis. Maar nieuwe gebruikers moeten straks mogelijk gaan betalen. Deze verandering wordt op dit moment getest.
Onlangs liet Elon Musk weten dat hij graag wil dat alle gebruikers gaan betalen voor Twitter. Dat was volgens hem niet om aan gebruikers te verdienen, maar om te voorkomen dat het platform overlopen wordt door bots. De nieuwe regeling heet dan ook Not A Bot. De eerste test hiermee is nu begonnen in Nieuw-Zeeland en de Filipijnen.
Nieuwe gebruikers vand web-versie van Twitter moeten daar voortaan het ongeveer equivalent van een Amerikaanse dollar per jaar betalen. Wie niet betaalt, mag nog wel posts lezen op Twitter, maar kan er geen plaatsen of op een andere manier interacties aangaan.
Het is niet duidelijk waarom dit plan alleen in Nieuw-Zeeland en de Filipijnen wordt uitgerold. Het is niet ongebruikelijk dat een test zich beperkt tot een paar landen, maar onder Elon Musk was het tot nu toe gebruikelijk dat verandering vrij plotseling over de hele wereld golden. Ook is niet duidelijk waarom het plan alleen geldt voor nieuwe accounts op het web, maar mogelijk is dat omdat het op het web makkelijker is om een nieuw account aan te maken dan in de app.

Nieuwe Twitter-abonnementen op komst?

Het lijkt trouwen mogelijk dat er nog meer plannen zijn om gebruikers te laten betalen voor Twitter. In de app zouden onlangs bijvoorbeeld referenties zijn gevonden naar een getrapt abonnementssysteem. Momenteel is er alleen Twitter Blue, maar mogelijk zijn er goedkopere en duurdere versies van dat abonnement op komst.