Brad Pitt weigerde hoofdrol in The Killer van David Fincher

News
woensdag, 15 november 2023 om 14:00
the killer michael fassbenderf1699972171
Michael Fassbender speelt de hoofdrol in The Killer, de nieuwe film van David Fincher. De beroemde regisseur had eigenlijk eerst Brad Pitt voor ogen, maar de acteur weigerde de hoofdrol.
Brad Pitt werkte voorheen in welgeteld drie projecten met de regisseur, namelijk Se7en, Fight Club en The Curious Case of Benjamin Button. Pitt weigerde de rol omdat hij de film te donker en nihilistisch vond. Michael Fassbender stond daarentegen wel open om een zeer donker personage uit te beelden.
Ondanks de betrokkenheid van David Fincher, een regisseur waarmee Pitt vaak samenwerkt, kon de ster van onder andere Bullet Train niet overtuigd worden. In een recent interview met Rolling Stone onthulde Fincher deze informatie.
"Ik had oorspronkelijk Brad in gedachten in 2008," zei Fincher. "Maar zijn reactie was destijds, 'Eh, een beetje te nihilistisch voor mij.'" Hierdoor concludeerde de regisseur dat Brad niet echt trek had om te spelen in deze speelfilm.

Waar gaat The Killer over?

In The Killer vertolkt Michael Fassbender de rol van een naamloze huurmoordenaar die een opdracht in Parijs uitvoert. Nadat de aanslag misgaat en zijn geliefden het doelwit worden van een mysterieuze handhaver (Tilda Swinton), begint de huurmoordenaar aan een erg bloederige wraak.
De ontwikkeling van deze bloedstollende thriller begon al in 2007 toen Fincher voor het eerst op de hoogte was van de grafische roman waarop het gebaseerd is.

Bekijk hier de trailer van The Killer, afgelopen week uitgebracht op Netflix: