Twitter verwijdert 70.000 Qanon accounts

  Vorige week was het in de Verenigde Staten alle hens aan dek nadat een groep mensen het Capitool bestormde. Het kwam deze rebellen op veel kritiek te staan, maar ook Donald Trump werd veel verweten. De president van de Verenigde Staten zou de mensen te veel hebben aangemoedigd en is nu op zo’n beetje van elke social media kanaal verwijderd of geblokkeerd. Maar Twitter vond dit nog niet genoeg en verwijdert nog eens 70.000 accounts.

  Wat heeft Twitter precies besloten?

  Twitter maakt dit nieuws dinsdag zelfs bekend via haar eigen blog als reactie op de rellen in Washington, DC. Twitter laat weten deze beslissing te hebben gemaakt met het oog op het aantreden van Joe Biden. Ze heeft besloten deze stap te zetten om de service te beschermen tegen pogingen die aanzetten tot geweld. Maar wat heeft Twitter dan precies besloten? Twitter heeft besloten zogenaamde QAnon-accounts te verwijderen. Dit bleek alleen nog wel een hele klus en uiteindelijk heeft Twitter 70.000 QAnon-accounts verwijderd.

  Wat is QAnon?

  De QAnon beweging is in 2017 ontstaan en houdt zich vooral bezig met het verspreiden van complottheorieën. Iets wat op zichzelf vrij onschuldig kan beginnen, maar bij QAnon ging het al vrij snel de andere kant op. Een bekend standpunt van QAnon is bijvoorbeeld dat er een mondiale elite is die zich schuldig zou maken aan satanisch kindergebruik. Wellicht is dit wel een extreem voorbeeld, maar het schetst aardig een beeld waarom Twitter dit niet meer wilde hebben. Twitter is overigens zeker niet de eerste dienst die hard optreedt tegen QAnon, eerder ondernamen diensten als Facebook en TikTok ook al actie.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.