‘Twitter vertrekt mogelijk uit Europa’

News
donderdag, 19 oktober 2023 om 18:00
elon musk royal society crop2f1670511031
Twitter is enigszins veranderd onder Elon Musk en dan bedoelen we niet allen dat het nu eigenlijk X heet. Musk heeft bijvoorbeeld al heel wat features achter Twitter Blue/X Premium gestopt, vaak tot ergernis van gebruikers. Nu zou Musk een nieuwe opmerkelijke stap overwegen: een blokkade in Europa.
Volgens bronnen van Reuters overweegt Elon Musk om Twitter te blokkeren in Europa. De app zou dan uit winkels als de App Storen en Google Play Store verdwijnen. Ook zou er gekeken worden naar de mogelijkheid om toegang tot het platform vanaf Europese IP-adressen te blokkeren.
Dat Musk het overweegt wil niet zeggen dat het gaat gebeuren, maar dat hij niet blij is met Europa is inmiddels geen geheim. Onlangs werd Musk namelijk door Eurocommissaris Thierry Breton opgeroepen om iets te doen aan de vele desinformatie over Israël en Hamas. Het is al langer bekend dat er sinds Musks overname meer onjuiste informatie rondgaat op Twitter.
Een blokkade voor Europa zou een bijzondere zet zijn. Twitter zou er namelijk ongetwijfeld miljoenen gebruikers meer verliezen. Dat zal niet goed zijn voor de waarde van het bedrijf, die toch al gekelderd is sinds Musk het overnam.

Twitter vraagt nieuwe gebruikers te betalen

Twitter heeft nog een ander opvallend plan: het platform test momenteel het Not A Bot programma, waarbij nieuwe gebruikers in Nieuw-Zeeland en de Filipijnen ongeveer een dollar per jaar moeten betalen om berichten op het platform te kunnen plaatsen. Het is de bedoeling dat dit bots tegenhoudt. Het is niet bekend of dat plan ook in andere landen wordt doorgevoerd.