Let op: F1 GP van de Verenigde Staten wordt een late race!

News
donderdag, 19 oktober 2023 om 17:30
gp verenigde staten 2022f1697444483
Na een veel te hete race in Qatar vertrekt F1 deze week weer naar de Verenigde Staten, naar Austin, Texas om precies te zijn. Let wel goed op, want de GP van de Verenigde Staten wordt een latertje.
Formule 1-eigenaar Liberty Media wil dolgraag de Verenigde Staten veroveren en daarom wordt er alles op alles gezet om het Amerikaanse volk te verleiden. Zo worden er dit jaar maar liefst drie Grands Prix georganiseerd in het land, waarbij aankomend weekend de tweede race is. Het gaat alleen wel om de ‘originele’ Amerikaanse race, namelijk de GP van de Verenigde Staten in Austin.
Het Circuit of the Americas, zoals de baan in Texas heet, is een geliefde baan bij veel coureurs. Het circuit biedt genoeg uitdagingen voor coureurs, evenals flink wat hoogteverschillen en genoeg plekken voor inhaalacties. Vaak krijgen we tijdens de GP van de Verenigde Staten dan ook genoeg actie te zien en verveelt de race nagenoeg nooit.
Zo kunnen zich waarschijnlijk nog velen zich de overwinning van Kimi Raikkonen in 2018 herinneren, na een heel lange droogte voor de Finse coureur. Of wat te denken van het epische duel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, inclusief een bijrol voor Mick Schumacher, die uiteindelijk nipt werd gewonnen door de Nederlander.

Laat opblijven voor de Grand Prix

Aangezien de race wordt georganiseerd in de Verenigde Staten, kan de Grand Prix niet op de ‘gebruikelijke’ tijden voor Europeanen gehouden worden. Dat betekent dus dat je niet van de race op zondagmiddag kan genieten. In plaats daarvan moet je vrij laat opblijven voor de race, helemaal als er een paar safety cars tevoorschijn moeten komen.
Daarnaast is het ook weer tijd voor een sprintweekend. Dat betekent dat de kwalificatie wordt gehouden op vrijdag en de zaterdag, en een stukje van de zondag, wordt gereserveerd voor het sprintrace. Bekijk hieronder het tijdschema voor de GP van de Verenigde Staten.