Epische horrorgame gratis in de Epic Games Store

News
vrijdag, 20 oktober 2023 om 9:00
epic games store logof1652972108
De Epic Games gaat op de horror-tour met een bijzonder hoog gewaardeerde horror-game, gratis in de Epic Games Store. Bovendien komt ook het tweede deel volgende week gratis naar de Store, dus dubbel-griezelen!
Het is bijna Halloween en dat zullen we weten ook! Epic Games gaat op de griezel-tour en geeft een pure horror-survival game weg van de hand van Shinji Mikami, die ook verantwoordelijk is voor de Resident Evil serie.

The Evil Within

In The Evil Within speel je als detective Sebastian Castellanos, die een massamoord moet onderzoeken. Hij komt er al snel achter dat er een verband is met een buitenaardse wereld waar vreselijke creaturen onder de doden waren.
Castellanos moet vechten voor zijn leven met beperkte middelen en het hoofd bieden aan enorme verschikkingen in een poging er achter te komen wie of wat achter de massamoord zit.
Je hebt een week de tijd om het mysterie op te lossen, Epic heeft nu al aangekondigd dat deel twee volgende week gratis in de Store zal verschijnen!

Eternal Threads

Wie zich liever bezig houdt met het manipuleren van de tijd en de geschiedenis kan terecht bij Eternal Threads. In deze puzzel adventure game volg je de belevenissen van zes hoofdpersonen en elke willekeurige volgorde die je maar wil. Je kan je concentreren op één persoon of regelmatig wisselen. Voor elk persoon dat je volgt kan je beslissingen nemen die de gehele tijdlijn in de war kan schoppen en vervolgens verder of terug in de tijd gaan op een andere verhaallijn.
Ook de manier van spelen kan verschillen. Wil je gewoon observeren wat er gebeurt, dan kan dat. Wil je als een forensisch onderzoeker achterhalen wat de aanleiding is voor bepaalde gebeurtenissen, dan kan dat ook. De keuze is aan de speler.
Je uiteindelijke doel is te achterhalen waardoor een brand is uitgebroken dat het gebouw waar je bivakkeerde in de as gelegd heeft. Was het een bewuste actie, of een ongelukkige samenloop van omstandigheden? Kan je misschien zelfs de gebeurtenissen aanpassen, met een heel andere uitkomst in het heden?

Gratis games in de Epic Games Store

In tegenstelling tot veel andere 'gratis' games zijn de wekelijkse gratis games in de Epic Games Store echt gratis. Je hoeft er niets voor te doen, behalve het claimen van de game. Je hebt er geen abonnement voor nodig en hoeft er geen andere aankoop voor te doen!
Eenmaal geclaimed blijft de game voor altijd van jou. Wie regelmatig games in de Epic Games Store claimt heeft zo al honderden gratis games weten te scoren, waaronder Death Stranding, Homeworld Remastered Collection, Fallout New Vegas, Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War, Shadow Tactics - Aiko's Choice, Dishonored en nog veel meer.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.