Twitter test reageren met emoji's onder tweets

News
vrijdag, 10 september 2021 om 13:30
cell phone 1245663 1920f1631260646
Reageren met emoji's op tweets zou een mogelijkheid kunnen worden. Twitter test namelijk zo'n functie in Turkije.
Turkse twitteraars kunnen binnenkort reageren met een emoji met tranen van geluk, een denkende emoji, een huilende emoji, een klappende emoji en een hart emoji. Dat alle toegevoegde emoji's allemaal positief zijn is bewust gedaan.
Twitter heeft eerder een onderzoek gedaan door middel van een peiling, of twitteraars wel zitten te wachten op zo'n soort functie. Volgens Twitter waren gebruikers bang dat de emoji's zouden worden gebruikt om mensen aan te vallen wegens hun gedachtes en ideeën. Iets wat Twitter wilt voorkomen.
Voor Twitter is de bedoeling van de functie dat het mensen de kans geeft om makkelijker hun mening over een tweet te geven. Twitteraars kunnen zo ook sneller zien hoe hun tweet wordt ontvangen door andere gebruikers. De functie zelf is niet lastig te gebruiken. Als je de like knop ingedrukt houdt kan je kiezen voor een emoji. Een gewone like geven kan ook nog, maar dan moet je kort op de like knop drukken.

Niet nieuw

Reageren met emoji's is niet een nieuw concept. Facebook kwam al eerder met het idee, maar het wordt ook al gebruikt door Instagram en Discord. Recent kwam ook al naar buiten dat WhatsApp bezig is met een soortgelijke functie.
De functie wordt eerst in Turkije uitgerold. Reageren met emoji's wordt beschikbaar gemaakt op iOS, Android en desktop. Als de reactie van de gebruikers positief is gaan ze de functie ook uitrollen naar het buitenland.

Populair Nieuws