Heeft Christopher Nolan zijn volgende film gevonden?

News
vrijdag, 10 september 2021 om 14:00
Deadline meldt dat Christopher Nolan zijn volgende film aan het ontwikkelen is. Dit keer is het een biopic over J. Robert Oppenheimer waarin de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Nolan zou daarnaast willen werken met een andere studio dan Warner Bros.
Nolan zou aan het onderhandelen zijn met verschillende studio’s nadat hij in zee ging met Warner Bros voor films zoals de Dark Knight-trilogie, Inception en Tenet. De regisseur heeft zijn afkeuring uitgesproken over Warners beslissing om alle 2021-films van de uitgever een gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease te geven. Deze stap viel absoluut niet in de smaak bij regisseurs als Nolan, James Gunn, Denis Villeneuve en Patty Jenkins.
Hoewel er niet veel bekend is over het volgende project van Nolan, zegt Deadline ook dat Cillian Murphy mogelijk bij het project betrokken is. Nolan en Murphy hebben al verschillende keren samengewerkt aan onder meer Batman Begins, Inception en Dunkirk. Dunkirk - waarin Nolan verschillende soldaten volgde tijdens de beruchte strijd in de Tweede Wereldoorlog - leverde Nolan zelfs zijn eerste en enige Academy Award-nominatie op voor Beste Regisseur.
Deadline meldt ook dat het nieuwste project van Nolan kansen biedt voor veel hoofdrollen. Hoewel het onduidelijk is naar welke studio dit volgende project zou kunnen gaan, heeft Netflix-filmchef Scott Stuber gezegd dat hij alles zal doen wat hij kan om ervoor te zorgen dat de volgende film van Nolan naar de streamingdienst komt.

Oppenheimer film van Nolan kan zeer interessant worden

Oppenheimer was een Amerikaanse natuurkundige die belangrijk was voor het United States Manhattan Project, een uiterst geheime operatie die de eerste kernwapens moest ontwikkelen. Oppenheimer was erbij tijdens de Trinity-test in New Mexico, de plaats van de eerste succesvolle atoombomontploffing in 1945.
Na de ontploffing van de bommen in Nagasaki en Hiroshima in Japan, verzette Oppenheimer zich publiekelijk tegen de verspreiding van kernwapens als onderdeel van de U.S. Atomic Energy Commission.