Twitter test functie met Facebook-achtige groepen

News
donderdag, 09 september 2021 om 13:00
social media 1795578 1280f1631173087
Twitter is bezig met een nieuwe functie, waardoor het mogelijk is om in een Facebook-achtige groep op Twitter te zitten.
Twitter noemt de nieuwe groepen Communities in een blogpost. Er zijn momenteel al een paar Communities zoals #DogTwitter, #AstroTwitter en #SoleFood. Leden kunnen kiezen om hun tweet openbaar te maken, of het alleen te delen met hun groep. De tweets zelf zijn wel voor alle Twittergebruikers te zien, maar alleen de leden van de groep kunnen er ook echt op reageren.
Elke groep heeft wel een aantal moderators. Deze moderators moeten groepen in de gaten houden. Tweets die tegen de regels van de groep of van Twitter in gaan zullen verwijderd worden. Twitter is ook bezig met een manier om problematische groepen op andere manieren te vinden.
Momenteel is het nog alleen mogelijk om lid te worden van een groep door het ontvangen van een uitnodiging. De uitnodigingen kunnen alleen verstuurd worden door de moderators. Twitter werkt er nog aan om de groepen toegankelijker en beter vindbaar te maken.

Geen origineel idee

De Twitter Communities functie doet erg denken aan Facebook en Reddit groepen. Momenteel werkt de functie alleen nog op de desktop en iPhone versies van Twitter. Volgens het bedrijf komt de functie later ook nog naar Android.
Het doel van Twitter is om ervoor te zorgen dat mensen met dezelfde interesses elkaar makkelijker kunnen vinden. Het is ook mogelijk om zelf een Community te beginnen. Deze moet wel eerst aangevraagd worden via een speciaal formulier van Twitter.

Populair Nieuws

Laatste Reacties