WhatsApp krijgt eindelijk geliefde functie van Snapchat en Instagram

News
vrijdag, 25 september 2020 om 13:00
pexels anton 46924f1601027226
WhatsApp gaat met een langverwachte nieuwe functie Snapchat en Instagram achterna. Op Insta en Snapchat is het al doodnormaal dat foto’s of video’s die je verstuurt na een tijdje weer verdwijnen. Facebook is de laatste tijd al haar chat-apps gelijk aan het trekken en uit een uitgelekte code van de nieuwste testversie blijkt nu dat deze functie ook naar WhatsApp komt, geheel in de lijn der verwachting.
Momenteel kun je je als huidige WhatsApp gebruiker redelijk eenvoudig aanmelden voor WhatsApp Bèta, althans zolang WhatsApp nieuwe ‘testers’ zoekt.

In deze testversie van WhatsApp proberen de ontwikkelaars aanpassingen, veranderingen en nieuwe features uit. Als zo’n functie daarin goed blijkt aan te slaan komen ze vaak daarna in de ‘echte’ versie van WhatsApp.

Expiring Media lijkt een succes

Eén van die nieuwe features die lijkt aan te slaan is het zogeheten Expiring Media. Hiermee kun je foto’s of video’s naar je contacten verzenden, alleen zal het dan net als bij Instagram of Snapchat na een x aantal seconden weer uit beeld verdwijnen.
Ook zal er dan niet iets verschijnen in de richting van ‘dit bericht is verwijderd’, wat je nu ziet als de verzender zelf het bericht weghaalt. De verstuurde media zal na het bekijken gewoon helemaal verdwenen.
pexels thought catalog 2228569f1601027425

Hoelang moeten we wachten?

Bij diensten als Snapchat of Instagram kun je als ontvanger natuurlijk wel ‘stiekem’ een screenshot van de foto of video maken, maar dan krijgt de verzender een melding. Het is momenteel nog niet duidelijk of zoiets ook bij WhatsApp komt.
Hoewel het vrij zeker lijkt dat deze functie op WhatsApp zal komen moet je nog niet te vroeg juichen. Het kan soms maanden duren voordat zo’n functie van de bèta naar de ‘echte’ versie komt.

Populair Nieuws