Update - Elon Musk heeft een nieuwe CEO voor Twitter gevonden

News
vrijdag, 12 mei 2023 om 17:00
twitter smartphonef1679995548
Het lijkt erop dat Elon Musk eindelijk gehoor geeft aan zijn eigen poll. De eigenaar van Twitter heeft namelijk aangekondigd dat hij een nieuwe CEO heeft gevonden.

Update - Nieuwe Twitter CEO lijkt nu zeker

Elon Musk heeft er nog niks officieels over gezegd, maar het lijkt nu wel erg duidelijk wie de nieuwe CEO van Twitter wordt. Er waren namelijk al sterke geruchten dat het Linda Yaccarino van NBC Universal zou worden. Vandaag is er een persbericht uitgestuurd door NBC dat Yaccarino per direct het bedrijf verlaat. Wij verwachten dan ook snel de officiële aankondiging van Yaccarino als Twitter CEO.
Origineel bericht:
Elon Musk heeft via een tweet - hoe anders? - aangekondigd dat er binnenkort een nieuwe CEO wordt aangesteld voor Twitter. Het zal gaan om een vrouw en ze begint over ongeveer zes weken, maar de identiteit blijft nog even geheim. Volgens Dylan Beyers van Puck News is de nieuwe CEO Linda Yaccarino, de huidige advertising chief van NBC Universal.
Dat Musk vertrekt als CEO betekent niet dat hij helemaal de controle loslaat. Hij zal aanblijven als de executive chairman van het bedrijf, maar ook als Chief Technology Officer. Musk gaat ‘product, software en sysops’ overzien.

Vraag naar een nieuwe CEO

Dat Elon Musk een nieuwe topvrouw aanstelt komt niet helemaal uit de lucht vallen. In december vroeg Musk zelf via een poll of hij moet aftreden als CEO, waar ruim 57 procent op ‘Ja’ heeft gestemd. Niet veel later kwam Twitter met de aanpassing dat alleen Twitter Blue-abonnees kunnen stemmen op polls, om ze ‘eerlijk te houden’.
De aanleiding voor de poll was een publieke oproep van aandeelhouders van Tesla aan Musk om af te stappen als CEO. Het gaat namelijk niet goed met de fabrikant van elektrische auto’s, waar Musk ook CEO van is. In december daalde de prijs van een aandeel naar 101 dollar, terwijl dat een jaar eerder nog 314 dollar was.
Dit bericht is bijgewerkt op 12 mei 2023.