Capcom redt geliefde games van de dood

News
dinsdag, 13 juni 2023 om 12:00
capcom logo zwartf1651828977
Eerder dit jaar werden de Nintendo eShops van de 3DS en Wii U voorgoed gesloten. Gezien de gevorderde leeftijd van beide systemen was dat ergens begrijpelijk, maar helaas waren er meerdere games die nergens anders verkrijgbaar waren. Capcom redt nu een drietal zeer geliefde DS- en 3DS-titels.
Liefhebbers van visual novels en/of rechtbankdrama kunnen al jaren erg genieten van de Ace Attorney reeks. Veel games in die reeks zijn gelukkig ook goed beschikbaar, met geslaagde HD-ports op meerdere platformen. Maar helaas kon dat nog niet gezegd worden van alle Ace Attorney games.
De vierde, vijfde en zesde game, die samen een trilogie vormen, waren namelijk in veel landen, waaronder Nederland, alleen beschikbaar in de Nintendo 3DS eShop. Die werd gesloten zonder dat de games ooit geport waren, waardoor je ze sinds eind maart van dit jaar niet meer legaal kunt kopen. Capcom brengt daar nu verandering in.
Want worden nu gebundeld als de Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy. Net als de eerdere Phoenix Wright-trilogie krijgt deze heruitgave een verbeterde user interface. Ook wordt alles in een hogere resolutie gepresenteerd, wat niet onbelangrijk is voor games die eerder voor de DS en 3DS waren.

Wanneer is de release van Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy?

Fans van Ace Attorney moeten nog even geduld hebben voor ze aan de slag kunnen met de Apollo Justice-trilogie. De game verschijnt namelijk volgend jaar pas. Gelukkig komt de game wel vroeg in 2024 uit.