Twitter Blue-abonnees kunnen nu hun betaalde blauwe vinkje verstoppen

News
woensdag, 02 augustus 2023 om 14:30
twitter smartphonef1679995548
Twitter Blue, of X Blue zoals het afwisselend heet, komt samen met het iconische blauwe vinkje. Maar abonnees kunnen nu die gewilde feature juist verstoppen.
Er is het afgelopen jaar veel gedoe geweest rondom het blauwe vinkje van Twitter/X. Sinds de introductie was het bedoeld om de authenticiteit van een account te bevestigen. Op die manier konden andere mensen bijvoorbeeld niet een bekende acteur nadoen en daarmee schade aanrichten. Maar Elon Musk heeft het blauwe vinkje eerder dit jaar afgenomen van ‘legacy gebruikers’ en exclusief gemaakt voor Twitter Blue-abonnees.
Het abonnement biedt meerdere voordelen, maar veel gebruikers zijn er vocaal in geweest dat het blauwe vinkje achter hun naam één van de voornaamste redenen was om een abonnement te nemen. Gebruikers die alleen geheim willen houden dat ze geld betalen aan Twitter/X, kunnen dat vinkje nu verstoppen, zo meldt The Verge.
Het social media-platform heeft namelijk een nieuwe functie toegevoegd aan de instellingen. Bij Profile Customization kan je ‘Hide your blue checkmark’ aanvinken. Het vinkje zal dan niet meer achter je naam komen te staan. Onder de optie staat wel een waarschuwing dat ‘het gebruik van sommige Twitter Blue-functies nog steeds kan onthullen dat je een actief abonnement hebt’. Sommige features zijn ondertussen weer niet beschikbaar als je je vinkje verstopt.

Twitter Blue of X Blue?

Sinds vorige week heeft Elon Musk een nieuwe naam geïntroduceerd voor Twitter, namelijk X. Maar de transitie naar de nieuwe naam loopt nog niet helemaal lekker. Het is momenteel bijvoorbeeld onduidelijk of de abonnementsdienst Twitter Blue of X Blue heet.
De support-pagina van de dienst noemt het X Blue, maar afwisselend wordt er ook nog gebruikgemaakt van Twitter Blue - inclusief de url. Ondertussen wordt in de tekst bij de gloednieuwe feature nog de naam Twitter Blue gebruikt.