Nieuw Philips Hue product is geen verlichting

News
woensdag, 02 augustus 2023 om 15:30
philips hue starterkitf1650537436
Philips Hue is zeker geen onbekende op het gebied van smartverlichting. Het merk is een populaire keuze onder gebruikers die bijvoorbeeld de kleur van hun verlichting willen aanpassen. Maar het nieuwste product van Philips Hue wordt misschien helemaal geen verlichting.
Het lijkt erop dat Philips Hue het smart home aanbod gaat uitbreiden buiten verlichting. Eric Rondolat, de CEO van Philips Hue-maker Signify, geeft aan dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid om beveiligingscamera’s te maken (via Hueblog). Wiz, een ander smart home merk van Signify, introduceerde al eerder dit jaar camera’s.
Philips Hue camera’s zouden integratie hebben met de verlichting. Rondolat geeft als voorbeeld dat Hue-verlichting rood kan worden wanneer er een inbreker gespot wordt door de camera, iets wat van veraf gezien kan worden, terwijl alarmen niet altijd op afstand hoorbaar zijn. Op deze manier kun je ook instellen dat je normale lichten aangaan wanneer je zelf door huis beweegt.
Privacy is uiteraard van belang bij smart home camera’s. Rondolat geeft dan ook aan dat Hue-camera’s end-to-end versleuteling zouden hebben. Deze vorm van encryptie zorgt ervoor dat zelfs de maker van de camera geen privébeelden kan bekijken.

Wanneer komt Philips Hue met een camera?

In september wordt in Duitsland de jaarlijkse IFA-beurs georganiseerd, een evenement waarbij Philips Hue vaak nieuwe producten aankondigt. De vraag is nog even wat voor vorm de camera’s aan gaan nemen. Het kunnen bijvoorbeeld losse camera’s worden, maar ze kunnen ook in een lamp geïntegreerd worden, wat bijvoorbeeld buiten erg geschikt kan zijn.