Twitch wil Machine Learning gebruiken in strijd tegen 'Hate Raids'

News
woensdag, 01 december 2021 om 16:00
twitchf1632316873
Twitch heeft aangekondigd om met een nieuwe functie te komen. De functie werkt via Machine Learning en moet streamers en moderators helpen om mensen die de chat willen verstoren vroegtijdig tegen te houden. Twitch liet de functie zien op Twitter.
Twitch komt met een nieuwe functie om gebruikers tegen te gaan die stream chats verstoren. Het interessante aan de functie is dat er gebruik zal worden gemaakt van Machine Learning, waarbij AI het gedrag van gebruikers leert kennen.

Hoe werkt Machine Learning?

De functie maakt gebruik van Machine Learning, omdat dankzij Machine Learning gebruikers automatisch kunnen worden herkend als personen die een chat komen verstoren. De functie is uit te schakelen, maar staat automatisch ingesteld bij alle streams. Het is Machine Learning, dus aan het begin zal de functie nog niet helemaal goed werken, maar hoe langer het actief is hoe beter de functie moet gaan werken.
Hoe de functie personen dan filtert gaat zo. Een verdacht persoon die een bericht heeft gestuurd in de chat wordt niet zichtbaar gemaakt voor andere gebruikers in de chat. Alleen de streamer en moderators kunnen zien wat er geschreven is. Deze kunnen dan beslissen of het bericht wel of niet in de chat mag verschijnen. Op die manier worden haatberichten tegengehouden, maar worden normale berichten er niet helemaal uitgefilterd.
Het toevoegen van de functie is een goede stap van Twitch. Er is namelijk veel kritiek op het platform. Veel gebruikers vinden dat er eigenlijk veel te weinig wordt gedaan tegen personen die de chats van streams verstoren. Het ging zelfs zo ver dat een aantal streamers gingen staken. Twitch beloofde dat het bedrijf met nieuwe functies zou komen en dit is er dus één van.