Twitch voegt per ongeluk aanpassing toe aan ban-systeem

News
vrijdag, 05 november 2021 om 13:00
twitchf1632316873
Stream platform Twitch is met een aanpassing gekomen voor het ban-systeem. De aanpassing zou vooral gericht zijn om bots tegen te gaan, maar Twitch heeft besloten de aanpassing weer terug te draaien, omdat het per ongeluk toegevoegd zou zijn. Dit meldt het bedrijf in een Tweet.
Twitch zegt de functie per ongeluk te hebben toegevoegd. De functie zou eigenlijk pas later moeten worden toegevoegd. De functie zorgt ervoor dat kijkers die een ban krijgen, direct ook worden verwijderd als volger van een streamer. Dit lijkt een logisch gevolg, maar heeft ook nadelen.

De meningen over de functie zijn verdeeld

Sommige zijn niet zo blij met de toevoeging. Tijdens streams worden soms mensen per ongeluk of voor de grap geband, dit is dan bedoeld als een tijdelijke ban, maar er zitten met zo'n functie grote consequenties aan.
Anderen zijn wel positief over de functie. Sommigen vinden het logisch dat je geen volger meer bent, wanneer je geband wordt. Deze mensen zien de functie dus ook graag terugkeren.
Twitch zelf zegt nu opnieuw te gaan kijken naar de functie. Het is nog wel de bedoeling dat de functie wordt toegevoegd, maar dan wel aangepast op basis van de feedback van gebruikers.
Twitch is niet de enige die per ongeluk iets te vroeg heeft toegevoegd. Een speciale Far Cry 6 missie is namelijk ook per ongeluk te vroeg aan de game toegevoegd en door Ubisoft vervolgens weer verwijderd.