Indiana Jones 5 crewlid overleden

News
vrijdag, 05 november 2021 om 12:30
indiana jones 5 release aangekondigd door disney 135859f1612955689
Een crewlid van de Indiana Jones 5 cast is overleden. De man was net naar Marokko gekomen om te helpen met de opnames, maar is dood gevonden in zijn hotelkamer.
Het gaat om de 54-jarige Nic Cupac, die net naar Marokko was gekomen om te helpen met de opnames van Indiana Jones 5. Disney liet aan de New York Post weten dat hij dood aangetroffen is in zijn hotelkamer. Volgens Disney heeft de dood niks te maken met de opnames van het nieuwe Indiana Jones project. Een vertegenwoordiger van de film liet aan de New York Post het volgende weten: “Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Cupac, hij was een getalenteerde collega, en een lid van de film community. Hij zal vreselijk worden gemist”.
De doodsoorzaak van Cupac is niet bekend. Volgens The Sun is het crewlid overleden aan 'natuurlijke oorzaken'.
Cupac heeft aan meerdere grote titels meegewerkt, zoals Jurassic Park, Harry Potter en de Star Wars franchise. Cupac’s werk bij deze films was het onderhouden van de camera frames en camera-installaties. Hij, en meer dan honderd andere collega’s, waren naar Marokko gekomen om een gigantische vechtscene op te nemen.

Vertraging, vertraging en nog een vertraging

Het maken van Indiana Jones gaat niet echt van een leien dakje. Het project is al meerdere malen stilgelegd of uitgesteld, grotendeels door COVID-19. Ook zijn vluchten van Engeland naar Marokko verboden vanwege het virus, en was de 79-jarige Harrison Ford geblesseerd geraakt bij een vechtscène. Hierdoor moest hij drie maanden rust nemen.
Tot slot is Steven Spielberg afgetreden als regisseur van de film, en zijn plaats wordt nu ingenomen door Ford vs. Ferrari-regisseur James Mangold. De reden dat Spielberg gestopt is komt door de grote meningsverschillen over het script. De film komt niet meer uit in 2021, en is uitgesteld naar 2023. Of de dood van Cupac de film nog meer uit zal stellen is nog maar de vraag.