Twitch komt toch met Boost-functie, ondanks veel kritiek

News
vrijdag, 29 oktober 2021 om 17:00
twitchf1632316873
Onlangs kondigde Twitch aan te werken aan een functie, waardoor kijkers geld konden betalen om een streamer te 'boosten'. De streamer zou dan hoger in de zoekresultaten van Twitch terecht komen. Deze functie wordt nu getest in de Verenigde Staten, maar Twitch gebruikers zijn niet erg positief over de functie.
Streamers kunnen 'boosten' zou volgens Twitch de oplossing zijn voor het probleem waar kleine streamers tegenaan lopen. Kleinere streamers worden namelijk minder snel ontdekt, dus zou het handig zijn als de streamers hoger op de Twitch pagina zouden verschijnen. Kleine streamers zouden zo meer kijkers krijgen. Om dit te regelen komt Twitch dus met de Boost-functie. Twitch zegt dat de kijkers geld kunnen betalen om de streamers te boosten.

Streamers en kijkers zijn niet positief

Toen de functie werd aangekondigd waren gebruikers van Twitch direct al erg kritisch. De functie zou namelijk te veel om geld draaien en eerlijke concurrentie in de weg zitten.
Hoe goed je stream zou scoren op de homepage gaat namelijk met zo'n functie alleen liggen aan hoeveel geld je kan ophalen. Toch heeft Twitch besloten de functie te testen in Amerika.
Daar bovenop komt nog een klap voor de streamers. Het geld dat kijkers doneren gaat namelijk naar Twitch. De streamer zelf ziet niets van dit geld terug.
Streamers hebben ook de mogelijkheid om hun eigen streams te boosten. Dit is voor de gebruikers alleen maar meer bewijs dat de enige reden dat Twitch de functie toevoegt is om geld te verdienen, en niet om kleinere streamers te helpen.