Tony Hawk Pro Skater studio overgenomen door Blizzard

News
vrijdag, 29 oktober 2021 om 17:30
tony hawk pro skater 1 2f1600419698
Game Studio Vicarious Visions is officieel overgenomen door Activision Blizzard. Afgelopen woensdag werden werknemers van Vicarious Vision geinformeerd dat de naam van het bedrijf zal vallen.
Vicarious Visions staat vooral bekend om haar tweedelige game Tony Hawk Pro Skater 1 + 2. Ook heeft het bedrijf meegeholpen aan games zoals Diablo 2: Resurrected, het bedrijf werkte dus al nauw samen met Activision Blizzard. De uitgever is nu een stapje verder gegaan, want Vicarious Visions is overgenomen door Activision Blizzard. Dat meldt Polygon.
Werknemers bij Vicarious Vision waren eigenlijk onder de indruk dat de studio nauw samen zou blijven werken met de uitgever,. Het nieuws dat Activision Blizzard het bedrijf officieel over ging nemen kwam deze week plotseling tijdens een meeting. Een nieuwe naam voor de game studio is nog niet bekend, maar er wordt wel al flink over gespeculeerd. Zo lijkt het logisch dat de studio de naam Blizzard Albany zal krijgen.

Niet iedereen blij met overname

Een paar medewerkers bij Vicarious Visions lieten hun verhaal weten bij Polygon. Zij vertelden dat ze het wel prima vonden, maar er was minimaal één werknemer die de gang van zaken niet prettig vond. Met name dat het nieuws zo plotseling werd gedeeld tijdens een meeting. De vergadering over dit nieuws was ook niet in een normale setting, maar tijdens een kostuumfeestje voor Halloween.
Vanwege alle rechtszaken valt het wel op dat Activision Blizzard een game studio overneemt. Het lijkt voor Vicarious Visions momenteel namelijk niet een handige actie om zich compleet over te nemen door de uitgever.