Kijkers kunnen Twitch streamers 'boosten'

News
zaterdag, 02 oktober 2021 om 9:30
twitchf1632316873
Op het streaming platform Twitch is een streamer voor het ontvangen van inkomsten erg afhankelijk van donateurs. Daarom is het normaal dat kijkers geld uitgeven aan streamers die ze kijken. Twitch komt nu met een nieuwe mogelijkheid van doneren. Dit heeft Twitch bekendgemaakt tijdens een eigen livestream.
Kijkers van een Twitch stream kunnen straks een stream gaan 'boosten'. De bedoeling van de nieuwe functie is dat kijkers een donatie kunnen doen aan een streamer. Deze donatie wordt dan gebruikt om hoger op de voorpagina te komen van Twitch. Hoe meer donateurs dit doen hoe populairder de stream wordt, waardoor er meer kijkers bij komen.
Wel heeft Twitch duidelijk gemaakt dat de functie niet de hele stream beschikbaar zal zijn. Een streamer kan de functie inschakelen voor tien minuten. In die tijd kunnen kijkers doneren, dus hoe meer donaties hoe hoger op de voorpagina. Twitch is al sinds december bezig met de nieuwe functie.

Waarom voegt Twitch zo'n functie toe?

Twitch wil dat kijkers hun favoriete streamer kunnen steunen op een nieuwe manier. Daarnaast moet de functie ervoor zorgen dat ook kleinere streamers meer bekendheid kunnen krijgen. Een kleine streamer die een loyale fanbase heeft kan dan dankzij deze fanbase bekender worden, waardoor de streamer erg kan gaan groeien in kijkers.
Een veel gehoorde klacht bij Twitch volgens het bedrijf zelf, is namelijk dat kleine streamers bijna niet kunnen doorbreken op Twitch. Dit zou volgens het bedrijf door deze functie moeten worden opgelost.
Niet iedereen is blij met de nieuwe functie die Twitch gaat toevoegen. De functie zorgt er namelijk voor dat een plek op de voorpagina niet meer bepaald wordt door hoe goed een stream wordt ontvangen, maar hoeveel geld een streamer binnen tien minuten bij elkaar kan verzamelen.