Twitch app nu ook beschikbaar op de Nintendo Switch

News
vrijdag, 12 november 2021 om 14:00
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
Het is mogelijk om Twitch te downloaden op de Nintendo Switch. De app is namelijk toegevoegd aan de Nintendo Switch eShop. Het is dus nu mogelijk om Twitch streams via de Switch te kijken.
Het verbaasde spelers dat het opeens mogelijk is om de Twitch app te downloaden op je Nintendo Switch. De komst van het streaming platform naar de Switch is namelijk niet groots aangekondigd. Toch zijn de Switch gebruikers blij, want ze kunnen nu Twitch streams kijken op het scherm van de Nintendo Switch of via de TV.

Weinig apps op de Nintendo Switch

Twitch voegt zich bij een aantal apps voor de Switch die geen games zijn. In de Switch eShop staat bijvoorbeeld ook een app van de concurrent van Twitch, YouTube. Ook heeft Hulu een app, dit is een Amerikaanse streamingdienst. Netflix en andere streamingdiensten hebben nog geen app voor de Nintendo Switch.
De Twitch app heeft nog wel wat punten om aan te werken voor het bedrijf. Het is momenteel namelijk niet mogelijk om zelf het beeld van je Switch via de Twitch app te streamen. Het is ook niet mogelijk om direct van je Twitch te chatten in de streams.
Je moet ook een QR code scannen via een telefoon om bij de chat van de stream die je kijkt te komen. Misschien kunnen deze dingen worden aangepast in de toekomst.
Twitch krijgt als platform recent veel kritiek. Gebruikers van de dienst zijn niet blij met beslissingen die het bedrijf maakt. Er is bijvoorbeeld laatst veel kritiek gekomen op een 'boost' functie die getest wordt door Twitch.